Tillbaka till Hälso- och sjukvård

Muntlig framställning med rösten i fokus

Vill du bli bättre på att tala inför folk? Få ökad pondus och säkerhet vid presentationer? Få en röst som håller och inte känns ansträngd?

Innehåll
Här får du möjlighet att utforska ditt uttryck. Få ökad medvetenhet och kunskap om hur du kan använda din fulla rösts potential med hjälp av övningar i röst- och andningsteknik samt spontana och förberedda övningar i muntlig framställning. En välklingande, tydlig och nyansrik röst gör att budskapet verkligen går fram, och ger trygghet både till lyssnaren och dig som talar. Vi kommer att använda videokamera och inspelningsapparatur som hjälpmedel vid analys.

Röstteknik:
Avspännings- och balansövningar, andning, artikulation, resonans, röstläge, röststyrka

Kroppsspråk:
Din hållning, blick, gester, sambandet mellan kropp och röst och hur det påverkar lyssnaren och därmed även hur ditt budskap tas emot.

Muntlig framställning
Olika former av text- eller talframställning. Exempelvis dikt- och prosaläsning, presentationer. Hur använder du de prosodiska elementen; frasering, paus, tempo och satsmelodi för att göra en muntlig framställning tydlig i sitt estetiska uttryck. Även enklare sånger kan ingå här.

Upplägg
4 tillfällen X 2 tim 30 min.

Kursledare
Åsa Olsson är legitimerad logoped, sångpedagog och logonom. Utbildad vid Karolinska Institutet och Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Åsa har många års erfarenhet av röstrehabilitering som röstpedagog och röstkonsult.


Förkunskaper
Kursen är öppen och anpassas efter deltagarna. Alla är välkomna

Bra att veta

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare