Tillbaka till Ryska

Ryska termin 2, nivå A1

  • Den ryska ekonomin är högintressant för svenska företag
  • Lär dig tyda det kyrilliska alfabetet
  • Kommunicera med cirka 285 miljoner ryskspråkiga i hela världen

Medborgarskolan ger dig möjligheten till en mer meningsfull vistelse utomlands. Under trivsamma former i en avspänd atmosfär lär du dig språket hos oss. Våra kursledare är noga utvalda och grupperna små. Det ska vara lustfyllt att lära sig ett nytt språk – medan surret av ord steg för steg förvandlas till begripliga meningar.

Förkunskaper
En termin i studiecirkel, ca 20 studietimmar, eller motsvarande kunskaper.
Du kan det ryska alfabetet, kan skriva korta meningar, kan hälsningsfraser, kan basgrammatik. Du kan berätta lite om din familj och dig själv, t ex nationalitet, "jag har.."

Innehåll
Vi börjar med repetition av de två första kapitlen i boken och fortsätter sedan med grammatik och ordförråd samt gör kommunikativa övningar för olika vardagssituationer.
Vi studerar adjektiv, substantiv i singular i olika kasus och verbens böjning. Vi samtalar om mat, yrken och bostäder.

Kursledare
Kursledaren Victoria Wettergren har ryska som sitt modersmål och är utbildad språkpedagog. Hon har undervisat i ryska på Medborgarskolan sedan slutet av 90-talet.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursbok
"Mozjno! 1", text- och övningsbok. Kan köpas på Studium Bookshop (30 % rabatt), Karlavägen 4, eller på www.bokus.com. Ha kallelsen till hands för rabatt.

Nivårådgivning
Om du redan har lite förkunskaper i ryska kom och träffa en av våra kursledare för att hitta den rätta kursen för dig: tisdag 5/9 kl 18.00-20.00.
Ring 010-157 63 61 och boka en tid.

Bra att veta
Inga lektioner vecka 44.
Eventuella andra lovdatum meddelas i början av kursen.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca 10 dagar före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala eller ring 010-157 63 61 så hjälper vi dig.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan