Tillbaka till Ryska

Ryska fortsättning, nivå A2/B1 (för 60+)

  • Den ryska ekonomin är högintressant för svenska företag
  • Lär dig tyda det kyrilliska alfabetet
  • Kommunicera med cirka 285 miljoner ryskspråkiga i hela världen

Medborgarskolan ger dig möjligheten till en mer meningsfull vistelse utomlands. Under trivsamma former i en avspänd atmosfär lär du dig språket hos oss.

Förkunskaper
En fortsättningskurs för dig som har studerat ryska under några år i studiecirkel, drygt 200 studietimmar, eller har motsvarande kunskaper.
När det gäller ordförråd, grammatik och läsförståelse är deltagarna vara på nivå B1.
I tal ligger nivån mellan A2 och B1.

Innehåll
Vi börjar med repetition, fortsätter med grundläggande grammatik och bygger upp ordförrådet med fokus på muntlig färdighet.
Vi läser bearbetade texter av ryska klassiker, analyserar rysk poesi och i samband med detta diskuterar vi ordbildning i ryska språket.

Kursledare
Olga Löfström är tolk och översättare med språklärarutbildning från Ryssland. Som kursledare på Medborgarskolan började hon våren 2013.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursbok
"Matryoshka" av Maria Engström, ISBN 9789185941346. Du kan köpa boken på ryska bokhandeln, Interbok på Hantverkargatan 32.

Nivårådgivning
Är du osäker på din nivå? Kom och träffa en av våra kursledare för att hitta den rätta kursen för dig: tisdag 5/9 kl 18.00-20.00. Ring 010-157 63 61 och boka en tid.

Bra att veta
Ev lovdatum bestäms i början av kursen.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan