Tillbaka till Keramik

Keramik

INNEHÅLL
Lera är ett fantastiskt material som är lätt att forma, och keramik är mycket mer än att dreja. Under den här kursen får du möjlighet att även prova på andra tekniker, såsom att t.ex. tumma, ringla och kavla. Med råd och tips från vår ledare, får du lära känna materialet, och utrymme att finna just det som känns mest givande för dig. I lokalen finns två elektriska drejmaskiner

UPPLÄGG
Helgkurs: Skapa i lera första helgen lördag och söndag 10-16 i Medborgarskolans lokaler i Hjo. Lördag 30/9 putsning av föremålen inför skröjbrännig ca 1,5 tim. Lördag 14/10 glasering och packning av ugn ca tre timmar på Medborgarskolan i Skövde. Sammanlagt omfattar kursen 4 tillfällen.

Teori varvas med praktik, men du arbetar främst med praktiskt lärande. Gemensamt går vi igenom grunderna i att arbeta med att forma lera, men därutöver är arbetet fritt och hänsyn tas till deltagarnas önskemål och förväntningar.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Kursen vänder sig såväl till dig som är nybörjare, som till dig som har skapat i keramik tidigare och vill fördjupa dig. Allt utgår ifrån deltagarens behov och nivå.

KURSLEDARE
Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget, internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Kostnad för material tillkommer med 60 kr per kilo lera, inkl glasyr och bränning. Vi använder lergodslera.

BRA ATT VETA
Ta med lämpliga skor och egna arbetskläder/förkläde. Ta även gärna med något att äta, kaffe och te bjuder vi på.

Alla kursstarter är preliminära, en studietimme är 45 minuter. Fakturan kommer via mail före kursstart. (Vänligen ange er mail vid kursanmälan)

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0500-48 25 15

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Nja, inte särskilt troligt eller...

Någonstans i höstens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan