Tillbaka till Friskvård

Mediyoga

  • Kom i bättre form
  • Förebygg ohälsa

Mediyoga eller Medicinsk yoga är korta enkla träningspass varvat med meditationer som främjar hälsan, harmoni för själen och ger en starkare och smidigare kropp. Mediyoga är en enkel form av fysik träning, som passar alla människor och ett verktyg, som kan hjälpa dig att balansera din vardag och motverka stress. Forskning på Mediyoga har visat mycket goda resultat både inom hälso och sjukvård och friskvård.

INNEHÅLL
Mediyogan består av medveten andningsträning, enkla kroppsövningar, avspänning och meditationer. Detta leder till mindre stress, bättre kroppshållning, fysisk avspänning och förbättrad andningsfunktion.

UPPLÄGG
Du kan göra yogan sittande på stol eller på en yogamatta. Yogapassen börjar med avspänning andningsövning och därefter varvas sittande yogaövningar med vila. Varje övning går vidare till nästa så det blir som ett flöde genom hela passet.
Under kursen går vi igenom 4 olika Mediyogapass . Du jobbar alltid utifrån din egen förmåga och känner in din kropps begränsningar. Du blir guidad och läraren visar men det viktiga är vad själv känner i din kropp och ditt sinne.

FÖRKUNSKAPER
Du behöver inga förkunskaper. Alla kan utöva yoga oberoende av ålder.

KURSLEDARE
Åsa Hansson är 60 + och bor och jobbar heltid som undersköterska i Falköping.
Hon Skriver: ”Jag är väl som folk mest. Lite lagom rund, stel och lat. Jag är dock i betydligt bättre form nu, både till kropp, sinne och själ än för några år sen. 2005 byttes mina båda höftleder ut. När höftledsoperationerna var gjorda så ville jag ta hand om mig själv, lära mer om kroppen och började läsa till Friskvårdskonsult på Axelsons i Stockholm. Där på en stol gjorde jag mitt första Kundaliniyoga pass. Yogalärare var då Göran Boll som också är grundaren av Imy och utvecklingen av MediYoga. Och där började min önskan att lära ut till andra. Att dessa små vridningar och andningen till rörelserna kunde göra så mycket!”
Våren 2010 var Åsa färdigt med sin 2 åriga utbildning till Internationellt Certifierad Kundaliniyogalärare enligt Yogi Bhajan. Mediyoga har sin grund i den klassiska Kundaliniyogan och under hösten 2012 har hon gått utbildning till instruktör i MediYoga. Åsa har även gått modul i stresshantering-mediyoga och cancermodul.

Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Ta på dig mjuka lediga kläder som inte sitter åt. Ta med yogamatta, kudde och filt, gärna även en vattenflaska.

BRA ATT VETA
Alla kursstarter är preliminära, en studietimme är 45 minuter. Fakturan kommer via mail före kursstart. (Vänligen ange er mail vid kursanmälan)

Friskvårdsbidrag eller friskvårdskuponger/checkar från Min Friskvård eller ActiWay kan användas på denna kurs.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0500-48 25 15

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Nja, inte särskilt troligt eller...

Någonstans i höstens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor