Tillbaka till Trädgård

Trädgårdsdesign

Denna kursen ger dig övergripande kunskap för hur du skapar och designar en trädgård för alla fem sinnen. Du får inspiration och förslag på karaktärsväxter och materialval för att kunna förverkliga ditt personliga designprojekt. Varje deltagare skapar sin personliga mood-board.

INNEHÅLL
Kursen genomförs med ett strukturerat upplägg och kombinerar teori med praktiska övningar.

UPPLÄGG
Drömmarnas trädgård och grundläggande principer inom inredning och arkitektur
Analysen och faktiska omständigheter
Börja skissa för en vacker trädgård året om
Struktur och formgivning
Komposition och färglära
Stilar och ljussättning
Kursen är på 7 studietimmar med 1 timmes lunch utöver.

Vi börjar med att gå igenom de grundläggande principerna inom inredning och arkitektur. Därefter gör vi en analys av trädgårdens faktiska omständigheter. Sedan är det dags att bekanta oss med skalor och perspektiv. Vi bygger vidare med en grundstruktur i trädgården med proportioner och indelning. Därefter tar vi oss an kompositionen av rabatterna. Vi avslutar med färglära, stilar, trender och ljussättning. Du kommer genomgående att arbeta med ett eget, fiktivt projekt.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Anna Maria Fuxén är utbildad trädgårdsanläggare och driver ett eget företag. Hon har designat trädgårdar för privat bruk och för bostadsrättsföreningar. Har även skrivit böckerna "Anna Marias trädgårdsdesign", "Leonies Rosa Trädgård" och "Ljusdesign".

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA
Vi arbetar och ritar för hand. Kursboken "Trädgårdsdesign" får du köpa till ett reducerat pris.

Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

031-755 14 00

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Nja, inte särskilt troligt eller...

Någonstans i höstens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017