Tillbaka till Trädgård

Svampar, nybörjare

Svamp kurs för dig som är novis i skogen , Här får du lära dig mer om vilka svampar som går att äta vilka som är giftiga.

INNEHÅLL
En del vågar plocka kantareller och en del vågar sig på soppar men dom andra då som står och lockar, är den giftig eller kan man äta den? Vår ledare Lilian Svensk benar ut dom vanligaste svamparna i skogen.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper behövs.

UPPLÄGG
Samling kl. 10.00 hos vår kursledare Lilian Svensk där har vi en teoretisk genomgång på ca en timme. Hon bor i Bollebyggd, Råssa 2. Åk gamla Boråsvägen mot Bollebyggd åk förbi Cementfabriken det är sedan det första lilla röda torpet du ser.
Sedan kommer vi resten av dagen att gå ut i svamp skogen Låddekärrsby där vi rent praktisk kommer att få tips var de olika svamp sorterna växer och förhoppningsvis finner vi en del svamp som vi kan plocka
För vägbeskrivning ring gärna vår kursledare Lilian mobil 0761-873092. Sök även på Googel map, Hitta.se m fl.

KURSLEDARE
Lilian svensk , är en växt och natur intresserad kvinna som tar vara på det mesta i skog och mark , svamp, vilda växter och odling är hennes främsta intressen .

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Kursledarens eget material, under kursen kommer rekommendationer på lämplig referenslitteratur att lämnas.

BRA ATT VETA
Ta med fika och matsäck och ha oömma kläder efter väder och bra skor/stövlar.

Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.

Anmälan

Den 21 augusti flyttar Medborgarskolan Borås in i Textile Fashion Center!

Nya lokaler i Borås!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

033-20 77 40

Lokalkontor i Region Väst

Nja, inte särskilt troligt eller...

Någonstans i höstens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning