Fuktproblem i byggnader, grundkurs

Kursen är en introduktionskurs och ger dig kunskaper om fukt i byggproduktion, fukt i byggnader och visar på olika risk konstruktioner.

INNEHÅLL
Vi behandlar ämnen som:
* Vad är fukt, fukt i luft och i material, fukt och mögel respektive ventilation.
* Vi går igenom Moliérdiagram och Relativ Fuktighet (RF), absolut fukighet, hygroskopisk fukt, konvektion, kondens och kapillärsugning.
*Vi tar även upp hur man eliminerar/minskar riskerna när det gäller våra vanligaste problem i platta på mark, krypgrund och vindar.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper behövs

KURSLEDARE
Mike Höglund har mångårig erfarenhet från olika byggprojekt. Han utbildade sig först till byggnadsingenjör. Efter några år som anställd snickare blev det eget företag både inom husbyggnad, och överlåtelsebesiktingar bl a för Anticimex. I mitten på 90-talet utbildning till gymnasielärare i byggämnen. På senare år har Mike jobbat med olika projekt inom fuktproblematiken i krypgrunder och på vindar.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Ledaren har eget kopierat material.

BRA ATT VETA
Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0303-180 90

Lokalkontor i Region Väst

Nja, inte särskilt troligt eller...

Någonstans i höstens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017