Tillbaka till Engelska

Engelska konversation

  • Vår tids internationella språk
  • Enligt vissa beräkningar talar över en miljard människor engelska

Engelska är världens mest spridda språk och vår tids internationella hjälpspråk. Med hjälp av engelska kan människor arbeta, studera, göra affärer, odla vänskap och knyta kontakter över språk- och landsgränserna.

Innehåll
Vi övar det praktiska vardagsspråket. Vi fokuserar på ordförrådet och på att tala och använda språket otvunget och varierat under olika situationer. Vi utgår från gruppens förkunskaper och bygger på därifrån. Du får utveckla din förmåga att uttrycka och formulera dig.

Upplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 8 veckor.

Förkunskaper
Du har studerat engelska tidigare och klarar minst B1 nivån på Europarådets nivåskala, du börjar få grepp om språket och du kan uttrycka dig ganska bra i vissa sammanhang. Gå in och läs om de olika nivåerna på vår sida <http://www.medborgarskolan.se/amnesomraden/sprak-och-resa/Europaradets-nivaskala-och-spraktest/europaradets-nivaskala-och-spraktest>
Är du osäker på vilken kurs du bör gå är du välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig.

Kursledare
Christine Kelland är uppvuxen i en engelsk/svensktalande familj. Hon studerar på lärarhögskolan i Gävle, till ämneslärare i Engelska.
Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Inget kursmaterial behövs.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procent rabatt på böcker hos www.bokus.com. För att få rabatten ska du ange rabattkod medbo14.
Rabatten gäller för alla böcker, både svenska och utländska. Normal leveranstid för svenska böcker är en till tre dagar. Engelska och amerikanska tar mellan tre och sex dagar. Beräknad leveranstid syns vid beställningstillfället.
Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker mot uppvisande av personlig kallelse eller faktura alternativt kvitto från webbetalningen i kombination med legitimation. Rabatten gäller för alla böcker, både svenska och utländska

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Gästrikland våning 2, Drottninggatan 23, Gävle (Karta)
  • Ledare: Christine Lif Kelland
  • Start: den 20 september 2017
  • Dag och tid: Onsdag 18:30-20:00
  • Kurstimmar: 16
  • Tillfällen: 8
  • Kursnummer: 58090
  • Pris: 990 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Gästrikland våning 2 Gävle

Drottninggatan 23, Gävle
Telefon: 026-60 50 80

Gästrikland
Drottninggatan 23
80311 GÄVLE

026-60 50 80
gastrikland@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Gävle

På Amplifieds musikhus i Gävle repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

Stort grattis säger vi till Christer Lidén som är utsedd till Årets Kursledare 2016 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer