Tillbaka till Matlagningskurser

Matlagningskurs inkl avsmakningsmeny! Vår 2018

Matlagningskurs med inriktning på våra 4 årstider med inslag av klassiska samt moderna metoder i samarbete med Restaurang Kaptensgården.

INNEHÅLL/MÅL
Råvarukunskap, Stycka, Filéa och Tillagningsmetoder är fyra ben som till stor del utgör matlagningens grunder. Förutsättningarna för god mat är att kocken har kunskap om råvaran, hur den ska hanteras och hur den kan tillagas för bästa möjliga resultat. Allt handlar om att ta vara på råvaran på bästa sätt, då blir maten godare.
Teori varvas med praktik där utgångspunkten är våra fyra svenska säsonger och de råvaror som kännetecknar Norrbotten.

Kursen är tänkt att leda till utvecklad och fördjupad kunskap inom matlagning där vi kommer jobba med att sätta ihop en ny trerätters meny vid varje tillfälle samt en övergripande kunskap om bästa hantering av våra råvaror.

UPPLÄGG
2 måndagkvällar,29/1 och 5/2 2018
Kursen kommer att genomföras i ett professionellt restaurangkök tillsammans med utbildade kockar som kommer att assistera och föreläsa under hela vistelsen.

FÖRKUNSKAPER
Kursen riktar sig både till den rutinerade matlagaren såväl som till den som inte är så van men behöver lära sig grunderna för god mat. Ett intresse för råvaror och matlagning är en fördel men inget måste.

KURSLEDARE
Johan Tingvall/Evelina Woronin
Johan Tingvall är ägare och krögare för Kaptensgården i Gammelstad . Han har lång erfarenhet som kock med en förkärlek för Norrländska råvaror. Johan har ägt Kaptensgården sen 2004 och har sedan dess meriterats med ett flertal White Guide samt ett gott rykte. Han kommer med sin kunskap att varva teori med praktik där han delar med sig av knep och metoder för att lära dig att ta hand om råvaran på bästa sätt. Under sina 19 år som kock så har Johan hunnit med att jobba på Fredsgatan och Restaurang Strix där han har samlat på sig erfarenhet samt förståelse för bästa hantering av råvaror.
Evelina Woronin är kock på Kaptensgården och har med sina 13 år i yrket samlat på sig erfarenhet om både råvaror och vidarebefordring av kunskap. Evelina kommer på ett pedagogiskt vis lära ut metoder och assistera under hela vistelsen för att försäkra er om att ni får ut så mycket som möjligt av kursen.

KURSMATERIAL
I priset ingår en trerätters middag per tillfälle, råvaror och recept samt eventuella smakprover att ta hem.

BRA ATT VETA
Bekväma skor och oömma kläder kan vara att föredra.
Delbetalning upp till 2 ggr är möjligt, ange vid anmälan om så önskas.
Startdatum är preliminärt, invänta alltid kallelse från oss.

Anmälan

Rockband, bokcirkel eller syjunta? Är ni några personer som brukar träffas regelbundet för att lära er mer inom något ämne?

Starta egen cirkel

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan