Tillverka hudvårdsprodukter av naturliga råvaror

Under en intensiv kursdag får du lära dig såväl de teoretiska som de praktiska grunderna i att göra egna hudvårdsprodukter som exempelvis krämer och läppbalsam.

INNEHÅLL
Vi inleder kursen med en teoretisk genomgång av grundläggande principer för att skapa egna hudvårdsprodukter. Vi diskuterar skillnaden mellan egentillverkade hudvårdsprodukter och de produkter man köper i affären, samt hur du kan göra krämer som passar just dig. Andra teman som berörs är hudvård ur ett hälso- och miljöperspektiv. Vi pratar även om olika vegetabiliska oljor och ingrediensers egenskaper och funktioner i krämerna.

Fokus på kursen ligger på tillverkning av egna hudvårdsprodukter, där vi använder recept med olika svårighetsgrad för att vi ska lära oss flera metoder att göra krämer på. Efter kursen kommer du att kunna ta hem fina burkar fyllda med några olika hudvårdsprodukter som du har skapat själv.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs, detta är en grundkurs.

KURSLEDARE
Ulrika Corneliusson har ett stort intresse för hälsa och kroppsvård och har tidigare haft kurser i att göra egna hudvårdsprodukter i privat regi. Hon har flera års erfarenhet av att tillverka hudvårdsprodukter för hemmabruk och besitter goda kunskaper i olika ingrediensers verkan och egenskaper. Ulrika är även utbildad inom Ekologisk ansiktsbehandling. Ulrika använder sig så långt det är möjligt av naturliga ingredienser och ekologiska råvaror vid skapandet av sina produkter.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Kostnad för ingredienser, burkar på ca 175 kronor/person tillkommer, vilken betalas kontant till kursledaren vid kurstillfället.

För den som vill köpa med sig extra material i form av burkar och ingredienser för att komma igång med tillverkningen hemma finns även möjlighet till det. Ta i så fall med dig extra kontanter till detta.

Meddela eventuell födoämnesallergi vid anmälan.

BRA ATT VETA
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

031-755 14 00

Lokalkontor i Region Väst

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare