Tillbaka till Husdjursskötsel

Hundträning - Vardagslydnad för hundar som skäller på andra hundar

Kursen för dig som har en hund som skäller på andra hundar och som skulle vilja få en ökad förståelse för varför din hund skäller, få idéer på hur man kan träna för att minska skällandet samt träna praktiskt med andra hundar som störning.

Upplägg
Kursen börjar med en teorilektion utan hundar i Medborgarskolans lokaler vid Odenplan där vi går igenom inlärningsteori, hundens beteende och behov samt möjliga orsaker till att hunden skäller. De resterande 5 gångerna ses vi i Rålambshovsparken på Kungsholmen och tränar hundarna.

Gruppträningen i park kommer att vara på max 5 hundar. Första kurstillfället är tisdagen den 29/8 och då kommer alla deltagare att ses mellan kl 18.00-20.00. Kurstillfälle 2 till 6 kommer gruppen delas in i två mindre grupper. Första gruppen tränar mellan kl 18.00-19.00, andra gruppen mellan kl 19.00-20.00. Datum för kurstillfälle 2-6 är 5/9, 12/9, 19/9, 26/9 och 3/10.
Med reservation för ändringar.

Träningen bygger på positiv förstärkning, det vill säga att man belönar fram rätt beteende. Alla hundar är olika så den praktiska träningen kommer att anpassas efter varje individ. Gruppmoment, instruktioner var för sig och egen träning varvas under den praktiska delen av kursen.

Målet med kursen är att din hund ska kunna sitta och stanna kvar, möta andra hundar och komma på inkallning trots att det finns andra hundar i närheten, så en stor del av träningen kommer att läggas på att öva med ökad grad av störning från andra hundar.

Priset gäller för 1 hund och en deltagare. Vill man aktivt vara med som deltagare nr 2 kostar det 500 kr för tillkommande person. Meddela vid anmälan.

Innehåll
Momenten som vi kommer att gå igenom är:
· Sitt - Stanna kvar
· Gå fint i koppel. Gå fint vid sidan
· Inkallning.· Stopp-kommando
· Hundmöten
· Nej-kommando

Kursledare
Elin är utbildad allmänlydnadsinstuktör på Svenska Brukshundklubben. Hon har läst Hund, avel och utfodring på SLU och Hundens beteendebiologi på Linköpings Universitet.

Utvecklingsmöjligheter
Medborgarskolan erbjuder fler kurser om hundar, om beteende, att skaffa valp samt fler rena valp-/vardagslydnadskurser.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Gå på någon av våra föreläsningar om djur och natur! Hund- eller kattägare, jägare eller fiskare – vi har kurser för alla möjliga inriktningar.

Djurföreläsningar

Ska du skaffa valp, vill lära dig mer om olika raser, om hundars skötsel, hundars beteenden eller börja spårträna med din hund? Vi har kurser, föreläsningar och utbildningar!

Hundkurser

Låt löparrundorna bli lite äventyrligare i år med hjälp av karta och kompass – pröva vår nybörjarkurs i orientering. Eller följ med på vårt mikroäventyr och övernatta i skogen. Längtar du efter lugn och harmoni är skogsbad en spännande nyhet!

Läs mer om våra kurser utomhus

Liv i universum/ Erik Zackrisson, Överlev i vildmarken/ Lars Fält, Kärlekens koreografi/ Allan Linnér och Anders Nyman, Om oro/ Anna Kåver, Psykologi i vardagen/ Jonas Ramnerö och Tobias Lundgren, Nordisk mytologi/ Katarina Harrison Lindbergh

Visa alla föreläsningar