Tillbaka till Husdjursskötsel

Hundträning - vardagslydnad fortsättning, måndagar

Hur får jag en lycklig och lydig hund? Hur jag skapar en bra relation med min hund. Kurs för hundar som gått valpkurs, vardagslydnad eller liknande.

Upplägg
Första kurstillfället är teori utan hund i Medborgarskolans lokaler vid Odenplan. På teorilektionen kommer vi gå igenom grundtanken i boken Bra relation av Kenth Svartberg. Vi kommer prata om hundens behov samt gå igenom förslag på aktiveringsövningar.

Resterande kurstillfällen träffas vi i Rålambshovsparken på Kungsholmen och tränar hundarna. Gruppträningen i park kommer att vara på max 5 hundar. Vid första kurstillfället kommer alla deltagare att ses mellan kl 18:00-20:00. Kurstillfälle 2 till 6 kommer gruppen delas in i två mindre grupper. Första gruppen tränar mellan kl 18:00-19:00, andra gruppen mellan kl 19:00-20:00. Datum för kurstillfälle 2-6 är 4/9, 11/9, 18/9, 25/9 och 2/10. Din träningstid bestäms första lektionen.
Med reservation för ändringar.

Priset gäller för 1 hund och en deltagare. Vill man aktivt vara med som deltagare nr 2 kostar det 500 kr för tillkommande person.

Innehåll
Under kursen kommer vi fortsätta öva på momenten gå fint vid sidan, sitt - stanna kvar, inkallning, stopp-kommando, hundmöten och nej-kommando. Kursdeltagarna kommer också få välja aktiveringsövningar som de sedan kan öva på under den praktiska delen av kursen.

Kursbok: Bra relation: om samspelet mellan människa och hund med TSB-modellen av Kenth Svartberg.

Kursledare
Elin är utbildad allmänlydnadsinstuktör på Svenska Brukshundklubben. Hon har läst Hund, avel och utfodring på SLU och Hundens beteendebiologi på Linköpings Universitet.

Utvecklingsmöjligheter
Medborgarskolan erbjuder fler kurser om hundar, om beteende, att skaffa valp samt fler rena valp-/vardagslydnadskurser.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Låt löparrundorna bli lite äventyrligare i år med hjälp av karta och kompass – pröva vår nybörjarkurs i orientering. Eller följ med på vårt mikroäventyr och övernatta i skogen. Längtar du efter lugn och harmoni är skogsbad en spännande nyhet!

Läs mer om våra kurser utomhus

Ska du skaffa valp, vill lära dig mer om olika raser, om hundars skötsel, hundars beteenden eller börja spårträna med din hund? Vi har kurser, föreläsningar och utbildningar!

Hundkurser

Gå på någon av våra föreläsningar om djur och natur! Hund- eller kattägare, jägare eller fiskare – vi har kurser för alla möjliga inriktningar.

Djurföreläsningar