Tillbaka till Husdjursskötsel

Föredrag; Hundar som skäller på andra hundar

Att vissa hundar skäller på andra hundar beror på flera olika faktorer, hunden kan ha haft en dålig erfarenhet som gör den rädd, hunden kanske känner sig trängd, vaktar sitt revir eller så vill den bara göra en annan hund uppmärksam på att den är där. Både arv och miljö påverkar hur hunden reagerar i olika situationer.

Målet med den här föreläsningen är att öka förståelsen för varför hundar skäller. Hundar är aldrig elaka, hur aggressiva de än kan verka. De flesta hundar som visar aggressivitet mot andra hundar är rädda.

Under föreläsningen kommer du lära dig mer om hundens beteende, hur hundar kommunicerar med varandra och hur vår kommunikation med hunden tolkas av hunden. Du får också tips på hur du kan träna för att få hunden att skälla mindre.

Upplägg
Föreläsning i mindre grupp med möjlighet till frågor.

Föreläsare
Elin är utbildad allmänlydnadsinstuktör på Svenska Brukshundklubben. Hon har läst Hund, avel och utfodring på SLU och Hundens beteendebiologi på Linköpings Universitet.

Förkunskaper
Inga förkunskaper, alla intresserade är välkomna.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Bra att veta
Anmälan till kulturevenemang såsom konserter, föreläsningar eller liknande är bindande och avgiften återbetalas därför inte vid avanmälan.

Anmälan

Ska du skaffa valp, vill lära dig mer om olika raser, om hundars skötsel, hundars beteenden eller börja spårträna med din hund? Vi har kurser, föreläsningar och utbildningar!

Hundkurser

Låt löparrundorna bli lite äventyrligare i år med hjälp av karta och kompass – pröva vår nybörjarkurs i orientering. Eller följ med på vårt mikroäventyr och övernatta i skogen. Längtar du efter lugn och harmoni är skogsbad en spännande nyhet!

Läs mer om våra kurser utomhus

Gå på någon av våra föreläsningar om djur och natur! Hund- eller kattägare, jägare eller fiskare – vi har kurser för alla möjliga inriktningar.

Djurföreläsningar