Tillbaka till Samhälls- och beteendevetenskap

Säkra seniorer - att förebygga olyckor i hemmet

Under en kväll tillsammans med Civilförsvarsförbundet ges kunskap som syftar till att belysa hur olycks- och skadebilden ser ut för personer äldre än 65 år och vad som kan göras för att förebygga skador. I utbildningen ingår även krisberedskap och hur du klarar dig utan el och vatten i 72 timmar.

Innehåll.
Du lär dig om hur du som senior, eller anhörig till en senior, kan tänka när det kommer till hemsäkerhet, brandsäkerhet och personlig säkerhet. Vi går tillsammans igenom vilka åtgärder man kan göra för att förebygga olyckor och anpassa hemmiljön. Kursledaren pratar även om vad man som senior ska tänka på för att undvika att bli ett brottsoffer för personer som försöker lura till sig pengar och andra värdesaker.

Upplägg
Föreläsning med utrymme för samtal och frågor.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper.

Kursledare
Kursen leds av en instruktör från Civilförsvarsförbundet.

Bra att veta
Kursen är kostnadsfri, men vi vill att du anmäler dig.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare