Tillbaka till Kustskepparintyg

Kustskepparintyg

  • B-körkort på sjön
  • Nu kan du lämna skärgården och segla på öppet hav
  • Segla/kör en båt som är längre än tolv meter och bredare än fyra meter

Kustskepparen är en direkt påbyggnad på förarintyget. Du får lära dig mer om lanternor, fyrar, kompass, bestickföring, miljö mm. Kustskepparintyget är ett krav för att få föra båt större än 12 x 4 m.

Innehåll
Kursen ger kunskap för en längre färd utomskärs/till havs. Du lär dig navigering, mörkernavigering, säkerhet ombord, nyttan av GPS, radar och VHF. Kursen leder fram till Kustskepparintyget. Examination följer direkt efter kursen.

Upplägg
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 10 veckor.

Förkunskaper
Godkänt förarintyg i minst en månad och genomförd båtpraktik är krav för att få Kustskepparintyget. Angående båtpraktiken får du information i samband med kursens första tillfälle. Minimiålder 15 år.

Kursledare
Anna Wilund Nordlund är född och uppvuxen vid kusten. Har haft motorbåt sedan sju års ålder och brinner för sjö- o båtliv och för att få lära ut sina kunskaper.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Till första sammankomsten tar du med dig följande:
Kort1 (Sjöfartsverket)
Sjötrafikföreskrifter m m (Sjöfartsverket)
Kursbok-Fritidsskepparen (röd ny bok)
Passare M91
Transportör samt övningssjökort Kustskeppare

Kurslitteraturen finns att köpa på <http://www.nautiska.se> För att erhålla studentpriser så måste du maila ditt namn och MBSK Gävle till kundservice@nautiska.com
Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har lång erfarenhet av att utbilda sjöfolk. Du vet väl att vi också har kurser i VHF Båtradio?

Bra att veta
Avgift för examination 450 kronor tillkommer och betalas direkt till förhörsförrättaren. För de som behöver båtpraktik tillkommer ett extra kurstillfälle efter överenskommelse med ledaren. Här tillkommer 200 kr för båthyra/bränsle som betalas direkt till ledaren.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmälan

På Amplifieds musikhus i Gävle repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare

Stort grattis säger vi till Hanna Bratt och Alma Andersson som är utsedda till Årets ledare 2017 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

Stort grattis säger vi till Emil Alstermark som är utsedd till Årets utvecklare 2017 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer