Tillbaka till Samhälls- och beteendevetenskap

Funkisliv - Från vision till verklighet (Frukostföreläsning)

I juli 2016 sjösatte Magnus Skoglund projektet Funkisliv, vars mål är att kunna erbjuda människor med funktionsnedsättning upplevelser och aktiviteter och samtidigt sporra exempelvis föreningslivet att starta kontinuerlig verksamhet för målgruppen. Funkisliv består av tre olika inriktningar. Magasinet, webbsidan och ett community. Utöver detta vill han även satsa på prova på-dagar och olika idrottsaktiviteter för målgruppen.

I magasinet vill Magnus lyfta fram ämnen och personer som vanligtvis inte får så mycket plats i traditionell media. Exempelvis vittnar många nyskadade om att det är lätt att falla in i passivitet. Att lyfta telefonen för att ringa föreningen eller teatersällskapet och fråga vad de kan erbjuda dem är en tröskel som i många fall känns för hög - med resultatet att man blir betydligt mindre aktiv än tidigare. Med magasinet hoppas Magnus kunna sprida inspiration och lust att ta sig över dessa trösklar till ett aktivt och energirikt liv.

På föreläsningen medverkar Magnus Skoglund, grundare till Funkisliv, samt Andreas Engström vars liv tog en ny vändning när han plötsligt tappade det mesta av synen.
Tillsammans vill de med humoristisk ton lyfta på fördomar och närma sig dråpliga situationer som ibland uppstår i funkislivet.

Föreläsningen är kostnadsfri men föranmälan krävs. Frukost med kaffe/te och smörgås serveras.


Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare