Tillbaka till Teknik

Arduino för nybörjare

Arduino är en serie små datorkort som man kan koppla in diverse tillbehör till och som är enkla att programmera för att göra sina egna elektroniska apparater, t.ex. kodlås, talande klocka, automatisk kattlucka, väderstation, robot, GPS-spårare, internetuppkopplad termometer osv. Det är nästan bara fantasin som sätter gränsen.

KURSINNEHÅLL:
I den här kursen får ni lära er att komma igång med Arduino, göra era första kopplingar och lära er grunderna i elektronik och programmering. Pris för startkit med Arduino-kort och tillbehör tillkommer för 500kr.

KURSLEDARE
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Kursledaren tillhandahåller kursmaterial/byggdelar som faktureras separat. Kostnaden ligger på ca 500 kr.
Medtag egen laptop.

BRA ATT VETA
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad.

RABATT HOS BOKUS
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. Ange ditt kursnummer som "Kamanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare