Tillbaka till Trädgård

Trädgårdsdesign - grundkurs, Kursen hålls i Falun

Kursen hålls i våra lokaler i Falun

Bli din egen trädgårdsarkitekt. Lär dig rita och skapa din egen inspirerande trädgård och få den precis som du vill ha den.

Innehåll
Kursen tar upp växtval, färglära, markmaterial, skötsel och designprocess. Du får genom föreläsning och praktiskt genomförande i form av att rita med handledning fundera över din egen tomt. Det är bra om du reflekterar över hur formen på din trädgård ser ut eller hur du skulle vilja att den såg ut. Oval, rund, kantig, nivåer mm.
Teoretisk genomgång, praktiskt genomförande samt respons.

Upplägg
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle, vi träffas den 11/10, 18/10 samt 25/10
Förkunskaper
Du behöver inte ha några förkunskaper, bara lust att designa din egen trädgård.

Kursledare
Helena Carlsson är utbildad florist och trädgårdsmästare. Utbildningen gjordes på Gävle Högskolas trädgårdsmästarprogram med inriktning på hälsa och design. Stora delar av utbildningen hölls på Wij trädgårdar i Ockelbo. Se mer på www.helenastradgardslycka.se

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Medtag tomtkarta skala 1:200.
Material: ritpapper ingår, pennor kan du låna under kurstiden

Tips på vidareutveckling
Om du vill fördjupa dina kunskaper efter den här kursen så erbjuder Medborgarskolan Trädgårdsdesign påbyggnadskurs samt en kurs i Buketter & Snittarrangemang..

Bra att veta
Kaffe och te finns att köpa. Eftersom den här kursen är så populär och antalet platser är begränsat brukar den snabbt bli fullbokad. Säkra din plats genom att göra din anmälan direkt.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift 50 kr/avi tillkommer from avi nr två vid delbetalning.
Om du deltagit vid minst 75% av kurstillfällena kan Medborgarskolan utfärda ett intyg mot en kostnad om 75 kr.

Anmälan

Stort grattis säger vi till Christer Lidén som är utsedd till Årets Kursledare 2016 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare