Tillbaka till Trädgård

Trädgårdsdesign- påbyggnadskurs, varannan vecka Kursen hålls i våra lokaler i Falun

Har du grundkunskaperna i Trädgårdsdesign och vill lära dig ännu mer för att kunna utforma din egen drömträdgård?

Innehåll
Påbyggnadskurs i trädgårdsdesign. I kursen kommer vi att fördjupa oss inom perenner, träd och buskar, vilka sorter som är lämpliga att odla i vårt klimat, snabbväxande sorter, annorlunda sorter mm. Vi går också in mer på färg och form, att kombinera växter och rabattkomposition, genomgång av olika stilar, hur man kan planera och anlägga rabatter och planteringar för att få det lättskött, trädgårdens rum, hur man kan skapa rumskänsla ute genom att använda sig av träd, plank, spaljéer, murar, häckar mm.
Uteplatser - olika idéer, inspiration på hur man kan formge och anlägga dem utifrån vilken stil man vill ha, genomgång av anläggning och skötsel. Genomgång av olika hårdgjorda markytor, ljussättning, vatten, planteringsdesign och växtkunskap. Färglära, visuella uttryck och trender. Det kommer även att finnas möjlighet för dig som deltagare att under kursens gång komma med önskemål om vad du vill lära dig mer om.

Upplägg
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle. Kursen är på 3 tillfällen,

Förkunskaper
Du bör ha gått grundkursen i trädgårdsdesign.

Kursledare
Helena Carlsson är utbildad florist och trädgårdsmästare. Utbildningen gjordes på Gävle Högskolas trädgårdsmästarprogram med inriktning på hälsa och design. Stora delar av utbildningen hölls på Wij trädgårdar i Ockelbo. Se mer på www.helenastradgardslycka.se

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Medtag tomtkarta skala 1:200.
Material: ritpapper ingår, pennor kan du låna under kurstiden

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan planerar en kurs i Buketter & Snittarrangemang.

Bra att veta
Kaffe och te finns att köpa. Eftersom den här kursen är så populär och antalet platser är begränsat brukar den snabbt bli fullbokad. Säkra din plats genom att göra din anmälan direkt.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift 50 kr/avi tillkommer from avi nr två vid delbetalning.
Om du deltagit vid minst 75% av kurstillfällena kan Medborgarskolan utfärda ett intyg mot en kostnad om 75 kr.

Anmälan

Stort grattis säger vi till Christer Lidén som är utsedd till Årets Kursledare 2016 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook