Tillbaka till Friskvård

Hatha Yoga nybörjare

  • Kom i bättre form
  • Förebygg ohälsa

Hatha yoga är för dig som vill utveckla din rörlighet, hitta verktyg för avslappning och få en stund i harmoni!

Innehåll
Under kursen kommer vi att arbeta med både rörelser (asanas), andningsövningar(pranayama) och kortare meditationer(dhyana). Vi lär oss olika sätt att hitta vårt eget sätt att skapa lugn och harmoni. Kurser vänder sig till dig som vill öka sin rörlighet och få en stunds avslappning.

Upplägg
Kursen avser 10 tillfällen, 1 gång/vecka. Uppehåll 14/10 och 11/11.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Passar både nybörjare och de som har gått på yoga tidigare.

Kursledare
Marina upptäckte yogan på 90-talet då hon på egen hand genom litteratur utförde rörelserna. Senare började hon på yogastudios och upptäckte mer och mer vad yogan gav henne. Nu är hon utbildad Hatha yoga instruktör och har även grundkursutbildning i Global yoga. Marina har under alla år varit aktiv gymnast och även ledare inom AGF:s barn och ungdomsgymnastik

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Klä dig i bekväma kläder som inte sitter åt och bara fötter eller strumpor. Yogamatta finns att låna.

Vi har omklädningsrum men inga duschmöjligheter.

Du får prova första tillfället! Du måste dock göra en anmälan så att du har en garanterad plats då vi inte har några öppna prova-på klasser. Vill du inte fortsätta! Kontakta Medborgarskolan omgående efter första tillfället så får ni kostnadsfritt avanmäla er från kursen, annars debiteras hela kursavgiften.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare