Tillbaka till Friskvård

Slank och stark – kost, träning, stresshantering och mental styrka

  • Kom i bättre form
  • Förebygg ohälsa

Vill du bli inspirerad till hälsosamma förändringar i ditt liv?
12 Workshops med föreläsningar, samtal och reflektioner kring kost, träning, stress och mental styrka.

Syftet med kursen är att utrusta dig med strategier och verktyg för att kunna orientera dig i ”matdjungeln” och skapa egen hälsosam livsstil med hjälp av goda vanor och medvetna val. Du sätter upp ditt eget hälsomål som du ska uppnå efter kursens genomgång. Målet ska vara specifikt, mätbart, attraktivt, realistisk och tidsbestämt. Kursledaren är ditt bollplank och kursdeltagarna är dina medhjälpare. Ditt engagemang och arbetsinsats kommer ge dig önskat resultat.

Vi lever i ett stressigt informationssamhälle med ständigt nya hälsotrender och krav på våra kroppar och prestationer. Det är inte brist på kunskaper som hindrar oss att leva en mer hälsosam livsstil utan vi brister i förmåga att applicera dessa kunskaper i våra liv.

Du har kanske försökt att komma igång med träning och ätit mer hälsosamt under vissa perioder men har inte lyckats behålla dessa förändringar utan halkat tillbaka till de gamla vanorna. Du vet att du mår så mycket bättre när du tar hand om din kropp och investerar i din hälsa dagligen. Du vill gärna ha någon vid din sida som hjälper dig att behålla motivation och inspiration för att fortsätta göra medvetna hälsoval.

I gruppen kommer vi samtala, dela våra erfarenheter och utmaningar. Du kommer bli inspirerad och motiverad att arbeta målmedvetet med dina goda vanor och rutiner för ett hälsosamt liv. Vi går igenom principer för fysiska aktiviteter, kost, stress och mental styrka och du gör din egen aktivitetsplan som kommer leda dig till dina personliga hälsomål.

KURSLEDARE
Marina Simonsson är diplomerad förändringscoach och personlig tränare med lång erfarenhet av pedagogiskt arbete.
Har du frågor om kursen kan du nå Marina på
coach@marinanewexpansion.se
www.marinanewexpansion.se
Tel. 0709-212920

BRA ATT VETA
Kursavgiften går att dela upp på två el tre månader utan extra kostnad. Om det krävs måste vi förbehålla oss rätten att byta lokal, lärare, vikarie, dag och tid.
Om någon klass, mot förmodan, blir inställd kommer vi i stället förlänga kursen med samma antal tillfällen.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

RABATT
Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare