Tillbaka till Måleri

Måleri - Lär mer om färg!

  • Öva upp ditt färgsinne
  • Använd din kreativitet
  • Bli inspirerad

Innehåll och upplägg
En kurs i enkel färglära. Vi tittar och testar de olika materialen, olja, akryl, akvarell och olika pasteller. Välkommen till en resa i färgernas värld. För nybörjare och fortsättare.

Även om du aldrig någonsin har hållit i en pensel tidigare, så kan du redan från början släppa taget om prestationen och bara följa med i din egen skapande process.
Vi har i vårt samhälle en tendens att tro vi behöver prestera något, att vi måste lära oss måleriteknik och att vi måste öva länge, länge innan vi ens kan tänka oss att börja det "riktiga" skapandet.
Glöm allt sådant - glöm allt det gamla som har varit, nu kan du börja skapa direkt, samtidigt som du övar. Det handlar inte om teknik, det handlar om seendet.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Vi tar emot nybörjare och fortsättare i den här kursen.

Kursledare
Lärare är Yvonne Svensson, konstnär och hon har 20 års utbildning i Vedic Art för Curt Källman som även utbildat henne till lärare i detta måleri. Hon har gått på flera vidareutbildningar bl.a Edsvikens konstskola, akvarell för Lars Holm i Uppsala och Anders Wallin i Stockholm. Hon har som ambtion som lärare att väcka upp och utveckla den kreativa skaparkraft som finns inom alla, samt att få människor att växa med konsten. Yvonne arbetar med många olika tekniker och färger, mest målar hon med akryl men även med olja, akvarell eller tusch. Hon har ställt ut sina tavlor många gånger och senast på Brodway New York. Hon hälsar alla välkomna till hennes värld!
Medborgarskolan erbjuder varje termin många bra utbildningar som underlättar ledarens pedagogiska arbete och stimulerar till personlig utveckling.

Kursmaterial
Ta med de material du har hemma och som du trivs med, det kan vara allt från kritor till olja, akryl eller akvarell. Materialkostnad är ca 150-200 kr/kurs.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns många fortsättningskurser inom Vedic Art som kan utveckla dig och ditt målande ännu mer.

Bra att veta
Önskar du delbetala kursen? Ring 010-157 63 94 eller ange detta i noteringsfältet vid din webbanmälan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 5% rabatt på www.bokus.com.
I Akademibokhandelns butiker kan du under samma period erhålla 10% rabatt på böcker, papper och kontorsvaror.

Anmälan

Streetdance, Barndans 4-5, Barndans 6-7år, Balett 8-10, Bugg för nybörjare och Bugg fortsättningskurs. Välkomna!

Läs mer om våra danskurser!

Snart startar inspirationskurserna för trädgård och blommor - passa på och anmäl dig nu!

Vi har kurserna för dig inom navigation och sjöliv! Till våren måste du passa på att lära dig navigera lite bättre - ta förarintyg!