Tillbaka till Teckenspråk

Teckenspråk

Fler och fler vill lära sig detta tysta språk. Du har kanske användning av det i familjen, vänskapskretsen eller på jobbet? Detta är en nybörjarkurs i svenskt teckenspråk för hörande med hörande cirkelledare. I Sverige har ca tiotusen döva teckenspråket som sitt modersmål. Dessutom används teckenspråket av personer som blivit vuxendöva och av en stor grupp hörselskadade. Det blir även mer och mer vanligt bland andra grupper med funktionshinder. Det svenska teckenspråket erkändes 1981 som dövas officiella språk och har samma status som ett minoritetsspråk.

INNEHÅLL
Teckenspråk för nybörjare vänder sig till dig som aldrig har använt språket tidigare. Det är första steget mot målet att kunna göra sig förstådd och förstå vad andra säger på teckenspråk.

UPPLÄGG
Vi lär oss de grundläggande tecknen och övar det praktiska vardagsspråket. Upplägget varierar och utgår främst från deltagarnas behov.

Blir tema områden att ha lektionerna utifrån till att börja med som ex. djur, färger m.m. Det blir att lära sig en del meningar också.

FÖRKUNSKAPER
Denna kurs är en nybörjarkurs så du behöver inte ha några förkunskaper.

KURSLEDARE
Charlotte Jonsson heter jag och är född och uppvuxen i Rättvik. Jag kom först i kontakt med tecken när jag gick i grundskolan, då jag hade en klasskompis som är hörselskadad. På gymnasiet började jag läsa teckenspråk och kände att detta är verkligen något som jag brann för. Fortsatte därför på teckenspråkslinjen på Västanviks Folkhögskola och fick bara mer smak. Slutligen utbildade jag mig till teckenspråkslärare på Örebro universitet. Idag jobbar jag som dövkonsulent och stormtrivs.

Jag älskar verkligen att undervisa och vet att vi kommer få jätteroligt tillsammans.

KURSMATERIAL
Alla deltagarna ska få med sig hem material som de har bra användning av efter kursens slut.

Anmälan

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Stort grattis säger vi till Christer Lidén som är utsedd till Årets Kursledare 2016 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer