Tillbaka till Förarintyg båt

Förarintyg - intensiv

  • Grunderna i navigation
  • De vanligaste sjövägsreglerna
  • Tips om lämplig utrustning ombord

Med mera...

Medborgarskolan har utbildat båtfolk i över 40 år och erbjuder ett mycket brett utbud av såväl navigationskurser som specialkurser. Alla våra lärare har gedigen sjölivserfarenhet som förutom kunskap även ger dig inspiration. Alla våra kurser följer Nämnden för båtlivsutbildnings, NFB:s, rekommendationer. Prov anordnas efter varje avslutad kurs.

Innehåll
För en säker och rolig båtfärd inomskärs eller nära kust är det viktigt att alla kan hantera båten. Kursen innehåller grunderna i navigation, sjövägsregler, säkerhet till sjöss, sjöväder och sjömanskap.
Båtpraktik, dagernavigeringspass ingår i kursen (värde 650 kr).

Upplägg

Efter avslutad kurs anordnas prov för Förarintyg.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Kenth Andersson är en mycket erfaren, pedagogisk och omtyckt lärare som håller i förarintyg och båtmekanikerintyg. Han är förhörsförrättare för både förarintyg och båtmekanikerintyg.
Ledarna har arbetat hos oss under lång tid och har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning samt annan pedagogisk utbildning.

Kursmaterial
Materialet finns på plats vid första tillfället och faktureras i efterhand för den som vill ha det. Vi använder boken "Fritidsskepparen".
Kostnad för att skriva upp för Förarintyget är 450 kr och betalas vid provtillfället. Du ska ha fyllt 12 år för att skriva prov.

Utvecklingsmöjligheter
När du har tagit Förarintyget kan du fortsätta med Kustskepparintyget, SRC/VHF eller Radarintyget. Vill du lära dig att hantera mindre fel på din motor ska du gå Båtmekanikerintyget.

Bra att veta
Vi skickar kallelse/inbetalningskort ca 1 vecka innan kursstart.

Medborgarskolan samarbetar med Svenska Sjö.
När du tagit förarintyget eller kustskepparintyget och dessutom är medlem i en båtklubb så får du 20% rabatt på försäkringspremien hos Svenska Sjö. Kontakta Svenska Sjö för att tillgodogöra dig rabatten.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 5% rabatt på www.bokus.com.
I Akademibokhandelns butiker kan du under samma period erhålla 10% rabatt på böcker, papper och kontorsvaror.

Anmälan

Streetdance, Barndans 4-5, Barndans 6-7år, Balett 8-10, Bugg för nybörjare och Bugg fortsättningskurs. Välkomna!

Läs mer om våra danskurser!

Vi har kurserna för dig inom navigation och sjöliv! Till våren måste du passa på att lära dig navigera lite bättre - ta förarintyg!

Väv trendiga bordstabletter, löpare, väskor eller annat valfritt i traditionella och nya material. Endast fantasin sätter gränser! Vi har kurser på olika nivåer och vid olika tider.

Vävning