Tillbaka till Yoga

Meditation i klassisk yoga (helgkurs)

  • Du tränar upp din förmåga att fokusera
  • Sömnen och din mentala energi kan förbättras
  • Din kroppsmedvetenhet ökar och du blir mer rörlig och smidig

Höj din energinivå genom att skapa balans i nervsystemet med ditt andetag som verktyg! Utöver klassisk yoga & meditation lär du dig grunderna i en tantrisk meditation som bygger på en av yogansandningstekniker kallad psykisk andning (ujjai pranayama).

Innehåll
Kl. 09.30 - kl. 12.30
Yoga, andningsövningar (pranayama) samt
koncentrationstekniken Tratak, djupavspänningen Yoga Nidra och de första stegen av meditationen Energins Källa.

Rast fram till kl 15.00.
Vi rekommenderar att du äter något lätt och gärna väntar med huvudmålet till efter kursen.

Kl 15.00 - kl 18.00
Vi bygger vidare på några av övningarna som vi påbörjade under förmiddagen. Du lär dig också för-meditationsställningarna; några enkla övningar som gör benen smidiga och stärker nervsystemet och blodcirkulationen. Dessa ställningar tränar kroppen långsamt och harmoniskt för att kunna sitta längre stunder i en meditationsställning.

Till sist kommer ledaren hålla ett kort teoripass samt ge råd och vägledning hur du kan fortsätta med yoga och meditation hemma.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.
Kurserna passar både nybörjare och vana utövare.

Kursledare
Denna yogakurs leds av Anandananda som började sin yogalärarutbildning 1980. Han har sedan dess bott och undervisat i i Stockholm, på Håå Kursgård, i Århus och Köpenhamn. Han bor nu i Göteborg och har hållt kurser här sedan hösten 1996.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Yogamattor och filtar finns att låna. Ta ev. med en extra filt eller extra matta att ligga på under djupavspänningen Yoga Nidra.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

031-755 14 00

Lokalkontor i Region Väst

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor