Tillbaka till Yoga

Yoga, djupavslappning och meditation - grundkurs

  • Du tränar upp din förmåga att fokusera
  • Sömnen och din mentala energi kan förbättras
  • Din kroppsmedvetenhet ökar och du blir mer rörlig och smidig

Klassisk yoga, som ofta också kallas för Hatha Yoga, med influenser från Swami Satyananda traditionen.
Kursen innehåller fysisk yoga, andningsövningar, djupavspänningen Yoga Nidra samt meditationstekniker.

INNEHÅLL
Lektionerna består av Asanas (fysiska övningar); Pranayama (andningsövningar); Yoga Nidra (djupavspänning) samt Meditationer. En yogakurs är som en utvecklande process där vi bygger på med något nytt varje gång. Under kursens gång går vi genom olika yogaprogram. Vissa yogaställningar –Asanas är mer rörliga och dynamiska och andra mer stilla och djupgående.
Du utgår alltid utifrån din egen förmåga och övningarna kan med små modifikationer göras både lättare och svårare beroende på vart du är just nu. Därför fungerar grundkurserna både för dig som är ganska ny yogautövare men även för dig som har lite mer erfarenhet och som vill fortsättas utvecklas och fördjupa din förståelse för yogan.

Aasnas, yogaställningar gör din kropp starkare och smidigare, har en påverkan på nervsystem, matsmältning, blodcirkulation och ger en känsla av välbefinnande.
Effekten av ett yogaprogram förstärks med andningsövningar -Pranayamas. Dessa påverkar vår energi, ökar medvetenhet, hjälper till i frigörandet av stress och spänningar.
Yoga Nidra, en särskild djupavspänning på ca 20-25 min, som ger den återhämtning som vi så ofta saknar och behöver.
Varje lektion avslutas med meditation, som t.ex. Antar Mauna - Inre Stillhet eller med koncentrationsövningen Tratak.

Varje lektion är 2 timmar lång varav ca 1 timme är asanas (yogaställningar) och 1 timme lägger vi på att fördjupa oss i olika pranayama (andningsövningar) och meditationstekniker samt djupavspänning, Yoga Nidra.

Resultatet är en lugn, avspänd kropp och ett mentalt klart och vaket sinne.

KURSMATERIAL
Yogamattor och filtar finns i lokalen.

KURSLEDARE
Julie Yudina. Julies yogapraxis började 2002 i Tyskland hos en lärare från Sivananda traditionen. Efter att hon flyttade till Sverige fortsatte hon sin yogapraxis på k-yoga i Lund/Malmö.
2010 avslutade hon sin första yogalärarutbildning. Sedan dess har Julie undervisat i Lund och Malmö på sin egen yogaskola.
Förutom yogakurser har Julie också yogaretreats med fokus på anatomi och fysiologi samt hur yoga påverkar olika sjukdomar som astma/allergi, ryggproblem, stress och depression.
Hon har deltagit på retreats vid Skandinavisk Yoga- och Meditation Center i Håå, Ananda Mandala Yoga Center, K-yoga, Infinite yoga på Österlen, Yogaakademien och flera andra ställen med olika typer av yoga för att fördjupa sin kunskap och inspireras som både lärare och utövare av yoga.
Julie har PhD i Biologi/Farmakologi och har forskat inom cancer, astma och inflammation.
Den djupa kunskapen och erfarenheten om vår anatomi och fysiologi, i synnerhet vår andning använder hon på sina yogalektioner och yogaretreats.

BRA ATT VETA
Uppehåll 4/11
Kursavgiften går att dela upp på två el tre månader utan extra kostnad. Om det krävs måste vi förbehålla oss rätten att byta lokal, lärare, vikarie, dag och tid.
Om någon klass, mot förmodan, blir inställd kommer vi i stället förlänga kursen med samma antal tillfällen.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan