Tillbaka till Trädgård

Trädgårdsskötsel från grunden

Har du nyligen flyttat till ett hus med trädgård, men vet inte hur du ska sköta om den? Vad du ska göra, när, hur och varför? Lär dig om olika typer av växter, planteringssätt, jordtyper och hur du vårdar din trädgård för att kunna glädjas åt den året runt. Kursen är anpassad efter säsongen.

Innehåll
Teoretiska genomgångar med mycket allmän information för trädgårdsnybörjaren. En kurs där det handlar mycket om behov, planering och att lära om material, växter och blommor. Om placering beroende på jordmån och ljus.

Upplägg
Tre tillfällen: tisdag 29/8, 5/9 och 12/9.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Anna-Lena Haraldsson är trädgårdsarkitekt, trädgårdsmästare och certifierad fruktbeskärare som driver företaget Arkiflora Trädgård och design. Anna-Lena har givit ut en bok i ämnet "Lättskött trädgård".

Kursmaterial
Kurskompendium ingår. Tag med anteckningsmaterial.

Utvecklingsmöjligheter
Fler trädgårdskurser ges på Medborgarskolan.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Lär dig binda vackra buketter som ett proffs! Bind buketter inför bröllop, Alla hjärtans dag, med vår- eller vintagetema?

Visa alla floristkurser

Drömmer du om en ny trädgård? Eller vill lära dig mer om odling? Lär dig att skapa din egen oas på någon av våra inspirerande trädgårdskurser!

Visa alla trädgårdskurser

Lär dig att inreda med ljus. Grundläggande belysningskunskaper som hjälper dig att välja rätt ljussättning till ditt hem.

Lär dig ljussätta ditt hem

Gå en av våra diplomutbildningar! För dig som vill byta yrke eller inriktning!

Läs mer