Tillbaka till Trädgård

Trädgårdsdesign - Nyhet!

När sommaren glider över i höst och du har det aktuellt vad du vill förbättra och utveckla i din trädgård, har du nu möjlighet att gå en kurs i trädgårdsdesign. Här får du redskapen att förverkliga dina idéer.

Innehåll
Vi kommer att fokusera på din egen trädgård och de förändringsbehov just du har. Vi går igenom grundläggande ritteknik, rumsbildning, växtval och komposition.
Kursen tar upp designprocessen med färglära, val av växter, markmaterial m.m. Kursen innefattar teoretisk genomgång med flera exempel på hur du kan designa din trädgård med allt från växter under olika årstider, blommor, bär, dammar och stenpartier. Du får sedan tid att rita upp din egen trädgård med handledning från ledaren och inspiration från gruppen. Du lär dig grundprinciperna för en trädgårds uppbyggnad.

Upplägg
Kursen ges under 1 helg 12.00 -16.30 både lördag och söndag. Totalt 12 studietimmar.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Vi lär oss tillsammans utifrån där vi befinner oss.

Kursledare
Per Axell har arbetat som trädgårdsmästare och trädgårdsdesigner i 30 år. Han är även illustratör med inriktning mot natur och trädgård. Du kan läsa mer om Per Axell här; http://www.axelltradgardsdesign.se/
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Ta med en tomtritning av din trädgård i en skala (1:100 brukar vara ett bra alternativ) - som passar på ett A4-, A3-, eller A2-ark. Den kan beställas på kommunen om du inte har någon. Det tar någon vecka att få ritningen, så beställ den i god tid före kursstart. Ta gärna med en tunn spritbaserad filtpenna eller kaligrafipennor samt färgpennor för färgläggning av era ritningar. Medtag även en linjal. På plats finns skisspapper och skallinjaler.

Bra att veta


Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Västerås, Vasagatan 59, VÄSTERÅS (Karta)
  • Ledare: Per Axell
  • Start: den 2 september 2017
  • Dag och tid: Lördag, söndag 12:00-16:30
  • Kurstimmar: 12
  • Tillfällen: 2
  • Kursnummer: 34367
  • Pris: 1095 kr

Fullsatt

Medborgarskolan Västerås VÄSTERÅS

Vasagatan 59, 72218 VÄSTERÅS
Telefon: 010-1575200

Medborgarskolan Västmanland
Vasagatan 59
722 18 Västerås

010-1575200
vasteras@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Västerås

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan