Tillbaka till Trädgård

Trädgård - Köksträdgårdsskolan

Odla din mat. Från jord till bord.
En delvis praktisk odlingskurs på odlingslott i Lärkängen, Danderyd. Hösten är här och vi förbereder maten.
En kurs om köksväxter, växtplanering och vad du behöver veta för att dina tomater ska gro allra bäst. En kurs om gödsel, plantering, växtsjukdomar och skadedjur och förstås en hel massa om de olika växterna. Oavsett liten täppa, balkong eller köksträdgård kan du odla din egen potatis eller kryddan till middagsbordet. En matnyttig kurs för fritidsodlaren eller för dig som önskar ta del av omställningen och faktiskt odla egen mat.

Innehåll
Om att planera sin köksträdgård. Höstsådd, plantering, växtskydd, ogräs, skötsel och jordförbättring.

Upplägg
6 tillfällen, start måndag 21/8 kl 18.00-21.00 med teori på Hagagatan 23 A, avslutning måndag 25/9 med teori. Vissa kvällar praktiskt arbete på odlingslott i Lärkängens kolonilottsområde i Danderyd.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Ett intresse för odling och mat och att använda våra resurser på ett vettigt sätt räcker långt.

Kursledare
Inger Johansson, trädgårdsmästare.

Kursmaterial
Material delas ut vid varje kurstillfälle utan extra kostnad. Frön, material, jord, redskap mm ingår att arbeta med och det som skördas fördelas och tas med hem.

Utvecklingsmöjligheter
Medborgarskolan erbjuder fler kurser och utbildningslinjer inom ämnet trädgård.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Lär dig binda vackra buketter som ett proffs! Bind buketter inför bröllop, Alla hjärtans dag, med vår- eller vintagetema?

Visa alla floristkurser

Drömmer du om en ny trädgård? Eller vill lära dig mer om odling? Lär dig att skapa din egen oas på någon av våra inspirerande trädgårdskurser!

Visa alla trädgårdskurser

Lär dig att inreda med ljus. Grundläggande belysningskunskaper som hjälper dig att välja rätt ljussättning till ditt hem.

Lär dig ljussätta ditt hem

Med ett presentkort från Medborgarskolan kan mottagaren själv välja och vraka från vårt breda utbud av kurser och föreläsningar.

Ge bort ett presentkort