Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Bild- och formkonst

Måla på PVC-foamboard med akrylfärger - distans

Distans - Kursinnehållet kan komma att justeras för distansundervisning.
Kursen är förväntad att kunna starta under hösten 2017 - vintern 2018

INNEHÅLL OCH MÅL
Syftet med kursen är att du ska få experimentera individuellt och lära dig hur olika medium fungerar på PVC som målarunderlag samt ha möjlighet att ge uttryck till din skaparlusta. Därför kommer vi att öppna möjligheten att testa hur olika medium ger fantastiska och olika färguttryck. I kursen kommer vi att arbeta i nära relation med PVCs olika porösitet och sugförmåga för att lära oss att utnyttja ytans varierande egenskaper.
Att måla på PVC-foamboard är en serie på 4 olika kurser:
• Att måla på PVC-foamboard med akrylfärger
• Att måla på PVC-foamboard med oljefärger
• Att måla på PVC-foamboard med ProMarker (permanenta pennor)
• Att måla på PVC-foamboard i kollageteknik (färgpennor, bladguld/silver, papper, lim, glitter, täckande tuschpennor).
Teknikerna ovan ter sig väldigt olika på PVC vilket ger dig som kursdeltagare möjligheten att lära dig mycket nytt i varje kurs även om du inte väljer att gå alla kurserna. Varje enkild kurs ger en grundläggande dock komplett bild på hur du själv kan fortsätta experimentera på egen hand. Jag rekommenderar dig att välja den kurs du tycker mest om först.

FÖRKUNSKAPER
Denna kurs vänder sig till dig som är nybörjare men även till dig som har målat tidigare.

KURSMATERIAL
Att måla på PVC-foamboard med akrylfärger: Linjal, blyertspenna, suddgummi och penslar. Allt annat kursmaterial ingår. Du kan självklart använda dina favoritfärger som du ev. har hemma om du så önskar.
Att måla på PVC-foamboard med oljefärger: Linjal, blyertspenna, suddgummi och penslar. Allt annat kursmaterial ingår. Du får självklart använda dina egna permanenta pennor som du ev. har hemma om du så önskar.
Att måla på PVC-foamboard i kollage: Linjal, blyertspenna, suddgummi och penslar. Allt annat kursmaterial ingår. Du får självklart använda glitter, tyg eller annat kul som du ev. har hemma om du så önskar.

KURSLEDARE
Mitt namn är Cesar Antonio Ventura, bildkonstnär, född i Mexiko, bosatt och verksam i Helsingborg sedan 1999. Jag har flera års erfarenhet som kursledare i teckning, måleri och kalligrafi och har dessutom utvecklat den här tekniken på egen hand. Du, som kursdeltagare kan inför kursstart kontakta mig om du har frågor på E-post: info@mayanpics.com
Du kan också gilla:www.mayanpics.com och https://www.facebook.com/mayanpics/

BRA ATT VETA:
Till kursen kommer du att kunna välja en mall utav 12 olika färdigställda mallar i PVC i storlek 20 x 24 cm. Mallarna är färdigställda med olika motiv i relief. Jag har på förhand bearbetat PVC-skivorna med bildhuggarjärn i olika storlekar och en graveringsmaskin för att slipa kanterna jämt och till perforeringar. I kursen kommer vi inte att arbeta med relief eller snideri men om du i framtiden vill skapa dina egna mallar kommer jag ge kursdeltagarna tillgång till beskrivande videoklipp på hur jag har beskurit mallarna, samt en lista med de nödvändiga verktyg som behövs för att lyckas med det hantverket. Målet med kursen är att i högsta grad färdigställa ett måleriskt verk på egen hand med mig som stöd och hjälp plus att ha tagit del av mina råd och erfarenheter för att i fortsättningen själv kunna arbeta med olika medium på skummad PVC.


Vi reserverar oss för eventuella förändringar kring startdatum, alternativt inställd kurs.

Vi i Medborgarskolan Syd är miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.
Det innebär att alla anställda har ett ansvar att arbeta efter de rutiner som är lämpliga i det dagliga arbetet, främst inköpsrutin, resepolicy, kemikalieinstruktion samt att hålla sig uppdaterad med vad som händer i vårt miljöarbete och ta emot revisioner på våra olika orter.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor