Tillbaka till Övrigt inom navigation

Båtmekanikerintyg , Värmdö

Många sjöräddningsuppdrag sker på grund av motorstopp i fritidsbåtar. Motorstoppet hade kunnat undvikas eller klarats av om någon ombord hade haft kunskap om motorn!

Innehåll
Kursen ger dig en allmän information om hur du själv lätt kan avhjälpa enklare fel, som t.ex impellerbyte och luftning av en diesel, filterbyten och åtgärder vid bränslestopp m.m.
Kursen omfattar inte enbart kunskap om själva motorn utan även andra moment som t.ex.: ellära, styrning och dess reglage, installation av toaletter och bordgenomföringar, information och checklista på vad som bör göras och servas på båten i stort under ett års tid för att ha en säker och välskött båt samt vilka verktyg och reservdelar som behövs.

Upplägg
Vi varvar teori med praktik i vår verkstad på Ingarö. I anslutning till kursen anordnas prov för båtmekanikerintyget enligt NFBs normer. Kostnad för själva provet tillkommer och betalas direkt till förhörsförrättaren från NFB.

Förkunskaper
Kursen kräver inga förkunskaper.

Kursledare
Marcus Morberg kommer från Amfibiebataljonen som båtchef och maskinist. Han har också en livslång erfarenhet av skötsel och reperationer av fritidsbåtar. Marcus är auktoriserad säkerhetsbesiktningsman av fritidsbåtar.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Materialkostnad
Materialet finns på plats vid första tillfället och faktureras i efterhand, ca 300 kr.

Bra att veta
Medborgarskolan samarbetar med Svenska Sjö.
När du tagit Förarintyget eller Kustskepparintyget och dessutom är medlem i en båtklubb så får du 20% rabatt på försäkringspremien hos Svenska Sjö. Kontakta Svenska Sjö för att tillgodogöra dig rabatten.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln:
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Kursen ger dig en allmän information om hur du själv lätt kan avhjälpa enklare fel, som t ex impellerbyte och luftning av en diesel, filterbyten och åtgärder vid bränslestopp m. m.

Båtmekanikerintyget

Intensivkurs för dig som vill lära dig alla grunderna inom sjölivet!

Läs mer och anmäl dig här!

Bemästra den levande kraften i båten; propellerverkan, rörelse-, sväng-, vind- och vågkrafter, och ta kommandot själv.

Din egen båtlärare

Din egen båtlärare

Lär dig att hantera din motorbåt i olika sorters hamnar, i olika vindriktningar och att lägga till vid Y-bom, kaj, boj eller naturhamn med hjälp av ankare. Ta med hela familjen! För mer info kontakta info.sthlm@medborgarskolan.se