Tillbaka till Radar

Radarintyg för fritidsbåtar

  • Har din båt radar? Då måste du ha detta intyg.
  • Finns väder som stoppar dig

För att få fullt utbyte av sin radarutrustning måste man känna till dess egenskaper och hur den används för positionsbestämning och navigering.

KURSINNEHÅLL:
Målet med utbildningen är att öka kunskaperna om användning av radar på fritidsbåt och därmed minska risken för olyckor i samband med radarnavigering. Vi använder oss av ett avancerat simuleringsprogram så att varje deltagare får tid att testa och lära sig läsa av radarns information. Praktisk övning ingår o då oftast en helgdag. När praktiken ska ske är tider som ni i kursen gemensamt kommer överens om. Kostnaden för praktiken tillkommer och betalas direkt till ansvarig handledare.

Kursen har fått platsen Eslöv då ni är många från olika håll i Skåne som vill gå denna kurs. Om ni är ett större gäng, minst 5 personer, så kan vi ordna kursen hos er.

KURSLEDARE
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

TEORIPROV
Efter avslutad kurs anordnas ett Radarintygsprov inför förhörsförrättare godkänd av Nämnden För Båtlivsutbildning (NFB). Examinationsavgift ingår ej i kursavgiften, pris 300 kronor.

BRA ATT VETA
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Svenska Sjös kunder har 20% rabatt på nautiska kurser hos Medborgarskolan.
Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad.
Nautisk kompetens ger dig i många fall billigare båtförsäkring.

SSRS personal har 20% rabatt för alla navigationskurser.

RABATT HOS BOKUS
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. Ange ditt kursnummer som "Kamanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare