Tillbaka till Övrig textilslöjd

Virkning för nybörjare

Virkning för nybörjare

Innehåll
Du får lära dig grunderna i virkning. Vi går igenom olika sorters maskor, hur man påbörjar och avslutar ett projekt, samt hur man läser mönster. Vi kommer även prata om olika material och testa olika sorters virknålar. Vi bestämmer tillsammans ett projekt som vi ska virka.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Material
Vi går igenom olika sorters garn och virknålar vid första kurstillfället och därefter köper du material som du tar med vid nästa tillfälle.

Ledare
Lovisa S Johnsson upptäckte virkningen 2014. Hon designar egna mönster, översätter virkmönster från engelska till svenska och har stor kunskap om olika virktekniker och material.

BRA ATT VETA
Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

RABATT
Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör <http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/>

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan