Tillbaka till Matlagningskurser

Hälsosam mat i vardagen - tillfälle 3, tisdag

Att laga mat är roligt! Under denna kurs arbetar vi med fokus på hälsosam mat. Vi lagar mat med bättre fettkvalité, mera fibrer och grönt. Matlagningen och recepten är anpassade för att kunna användas som en del av vardagspusslet. God, enkel och prisvärd mat, helt enkelt!

Innehåll
Deltagarna lagar utifrån recept rätter med bönor/baljväxter som huvudingrediens. Smaker och inspiration hämtar vi från de nordiska köket.

Upplägg
Deltagarna jobbar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Därefter dukar vi upp till buffé och vi smakar på varandras rätter. Vi hjälper sedan till att diska efteråt.

Förkunskaper
Alla intresserade är välkomna. Om allergier/intoleranser finns så anmäls detta vid anmälan.

Kursledare
Emilia Frankén – Utbildad kock och Kostekonom från Uppsala Universitet med ett brinnande intresse för det vegetariska köket. Emilia jobbar som Egenföretagare och Kostekonom, och arbetar med olika uppdrag i sin vardag kring mat och måltider. Emilia har erfarenhet av att jobba inom storkök och har specificerat sig på allergikoster/specialkostmatlagning och har goda kunskaper inom området. Besök gärna Emilias hemsida för att läsa mer om hennes företag på: www.emiliakonsult.com
Ledarna har arbetat hos oss under lång tid och har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning samt annan pedagogisk utbildning.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för recept och råvaror ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Emilia kommer att hålla fler kurser i vegetarisk matlagning under våren 2017 på Medborgarskolan, se vårt övriga kursutbud på www.medborgarskolan.se

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Väv trendiga bordstabletter, löpare, väskor eller annat valfritt i traditionella och nya material. Endast fantasin sätter gränser! Vi har kurser på olika nivåer och vid olika tider.

Vävning

Vi har kurserna för dig inom navigation och sjöliv! Till våren måste du passa på att lära dig navigera lite bättre - ta förarintyg!

Snart startar inspirationskurserna för trädgård och blommor - passa på och anmäl dig nu!