Tillbaka till Fotografi och film

Personlig fotografering - varannan vecka

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Vem är du som fotograf? Har du fotograferat ett tag och är intresserad av att söka ett mer personligt uttryck?

Innehåll
Vi jobbar med att söka en egen röst och ett personligt uttryckssätt. Du får konkreta tips på hur du kan gå tillväga. När vi ser och pratar om exempelbilder använder vi ett norm-kritiskt perspektiv. Gör personerna något väntat eller oväntat på bilderna utifrån den kategori (ex. könstillhörighet, etnicitet, ålder osv) du tror att de tillhör? Skulle bilden kunna se ut på ett annat sätt? Vi delar varandras tankar och tar med oss nya idéer när vi jobbar med våra egna bilder. Var och en börjar med ett mindre individuellt projekt. Mellan träffarna fotograferar du. Under lektionerna får du tips, diskussioner och inspiration.

Upplägg
Kursen innehåller teoretisk undervisning och individuell fotografering mellan träffarna. Kursen går varannan vecka på torsdagar.

Förkunskaper
Grundläggande förkunskaper. Intresse för att utvecklas som fotograf är viktigast.

Kursmaterial
Du kan använda allt från en systemkamera till en mobilkamera (vi pratar om vilken kamera som passar till just det du vill berätta om/uttrycka).

Kursledare
"Big Ben" Nilsson har varit yrkesverksam som fotograf i 34 år, med erfarenheter från modetidningen ELLE i Paris och som assistent åt Oliviero Toscani, skaparen av Benetton-kampanjerna. Han har ställt ut i Memphis, Washington, Tokyo, Jukkasjärvi och de permanenta ICEHOTEL bilderna på Arlanda.


Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Nyhet!
Här lär du dig filmproduktionens alla grunder som gör dig redo för egna produktioner i framtiden

Anmäl dig här!

För företag

Kurser för företag

Vi sätter ihop kurser för dig och dina anställda utifrån era behov och önskemål! Rena fotokurser eller kurser i bildbearbetning.

Kontakta:
Margareta Eriksson
margareta.eriksson
@medborgarskolan.se

Fotografera på höstlovet, 13-15 år

Gillar du att fotografera och vill du kunna påverka hur dina bilder blir? Här får du pröva på att fotografera i en riktig fotostudio och du får lära dig grunderna i digital bildbehandling

Läs mer och anmäl dig här!

Grundkurs i Photoshop, InDesign och Illustrator

Vi träffade Oscar och ställde några frågor om kursen och hur det är att vara kursledare.

Läs intervjun