Tillbaka till Fotografi och film

Konstfoto - Varannan vecka

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

För dig som vill leka med upp och nedvända motiv, skuggor, droppeffekter m.m. Du lär dig utveckla ditt bildseende och hur du kan skapa konstfulla bilder med enkla medel.

Innehåll
Ordet fotografi kommer från grekiskans phos, ljus, och grapho, skriva, rita - det vill säga att måla eller rita med ljus. Vi kommer att leka och rita med ljus och skapa skuggor, göra konstnärliga självporträtt, pröva på Daburu-teknik, använda staden som upp och nedvänt motiv, frysa fallande droppar m.m.

Upplägg
Kursen är i huvudsak praktisk. Vi utgår från din digitala systemkamera (dvs en kamera med utbytbara objektiv). Du kan även använda en kompaktkamera och tillgodogöra dig det mesta på kursen. Målet med kursen är att skapa konst och då måste man självklart ha en vernissage. Det gör vi som avslutning på kursen.

Kursen går tre tisdagar 10/10, 24/10 och 7/11 och två lördagar 14/10 och 28/10 kl 10-13.


Förkunskaper
Du behöver kunna använda din egen kamera, men inga avancerade kamerakunskaper behövs.

Kursledare
"Big Ben" Nilsson har varit yrkesverksam som fotograf i 34 år, med erfarenheter från modetidningen ELLE i Paris och som assistent åt Oliviero Toscani, skaparen av Benetton-kampanjerna. Han har ställt ut i Memphis, Washington, Tokyo, Jukkasjärvi och de permanenta ICEHOTEL bilderna på Arlanda.

http://photobigben.com/a-main.html

Material
Materialkostnad kan tillkomma för bildutskrifter i samband med redovisning av kursuppgifter samt för bok. Ta med din digitala systemkamera till kursen.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/


Anmälan

För företag

Kurser för företag

Vi sätter ihop kurser för dig och dina anställda utifrån era behov och önskemål! Rena fotokurser eller kurser i bildbearbetning.

Kontakta:
Margareta Eriksson
margareta.eriksson
@medborgarskolan.se

Nyhet!
Här lär du dig filmproduktionens alla grunder som gör dig redo för egna produktioner i framtiden

Anmäl dig här!

Grundkurs i Photoshop, InDesign och Illustrator

Vi träffade Oscar och ställde några frågor om kursen och hur det är att vara kursledare.

Läs intervjun