Tillbaka till Matlagningskurser

Spritskurs - grundnivå

Att lära sig spritsa för att garnera tårtor och bakverk är så roligt. Jenny Borg från Sockerverkstan lär dig på inspirerande vis sina knep. Här lär du dig de första stegen att spritsa blommor, dekorationer som blad, bårder och korgmönster mm. Så härligt hantverk.

Upplägg
Vi övar i att spritsa vackra men enklare dekorationer som kan användas för all sorts bak, t ex cupcakes, tårtor och bakelser. Mycket prat om tekniker. Du får idéer och inspiration. Det gäller att hitta tekniken. Stilarna är många, allt från romantiskt till stilrent. Du kommer att hitta din stil!

Förkunskaper
Inga förkunskaper, alla är välkomna. Det kräver dock tålamod!

Kursledare
Jenny Borg från Sockerverkstan.se har en gedigen erfarenhet och kunskap i att lära ut konsten att spritsa bakverk. Hon arbetar både som kursledare men främst i sitt företag och åtar sig all typ av spritsuppdrag. Jennys stora passion i livet är just dekoration och hon brinner för spritsning som är ett gediget hantverk utan genvägar.

Kursmaterial
Recept och instruktioner som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om söta kurser på Medborgarskolan. Vill du gå en mer omfattande kurs, se konditorutbildningen.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser