Tillbaka till Matlagningskurser

Spritskurs, steg 2

Att lära sig spritsa för att garnera tårtor och bakverk är så roligt. Jenny Borg från Sockerverkstan lär dig på inspirerande vis sina knep. Idag lite mer avancerat. Vi tränar på liljor, rosor, broderier, att spritsa hjärta i rutmönster och mycket mer.

Upplägg
Vi övar i att spritsa vackra och lite mer avancerade och pilliga dekorationer som kan användas för all sorts bak, t ex cupcakes, tårtor och bakelser. Mycket prat om tekniker och du övar på att hitta din stil och din teknik. Du får massor av idéer och inspiration.

Förkunskaper
Här behöver du ha prövat förut, om du inte är flink i fingrarna. Det kräver dock tålamod och precision.

Kursledare
Jenny Borg från Sockerverkstan.se har en gedigen erfarenhet och kunskap i att lära ut konsten att spritsa bakverk. Hon arbetar både som kursledare men främst i sitt företag och åtar sig all typ av spritsuppdrag. Jennys stora passion i livet är just dekoration och hon brinner för spritsning som är ett gediget hantverk utan genvägar.

Kursmaterial
Recept och instruktioner som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om söta kurser på Medborgarskolan. Spritskurs grundnivå går den 28/9. Vill du gå en mer omfattande kurs, se konditorutbildningen.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Föreläsning med Ulrika Hoffer om hjärnvänlig kost och ett lustfyllt förhållande till mat som håller oss pigga, skärpta, smarta och på bra humör!

Anmäl dig här!

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser