Tillbaka till Arabiska

Arabiska för nybörjare

  • Arabiska talas idag av över 300 miljoner människor
  • Arabiska är språket som används i koranen
  • Arabiska är också ett av de mest talade invandrarspråken i Sverige
  • Arabiska är ett av FNs sex officiella språk

Arabiska är ett av de fem största språken i världen. Vad vet du om de arabisktalande länderna och deras olika dialekter? Har du sett den fantastiska arkitektur och vet du att nobelpristagaren Naguib Mahfouz talar arabiska? Är du nyfiken på språket är det här en kurs för dig.

Innehåll
Du får lära dig det arabiska alfabetet, kunna säga korta hälsningsfraser, presentera dig, och att kunna läsa enkla kommunikativa texter.

Upplägg
Vi läser i 8 veckor och varje tillfälle är 2*45 minuter.

Förkunskaper
Arabiska för nybörjare vänder sig till dig som aldrig har läst språket tidigare.

Kursledare
Marwa kommer från Syrien, utbildad lärare i sitt hemland. Hon pratar, svenska, arabiska och engelska.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Vi återkommer om kursmaterialet. OBS! Materialet köper du när du fått din kallelse eller meddelande om att kursen startar.

Kursmaterialet finns att köpa på www.adlibris.se eller www.bokus.com.
Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procent rabatt på böcker hos www.bokus.com. För att få rabatten ska du ange rabattkod medbo14.
Rabatten gäller för alla böcker, både svenska och utländska. Normal leveranstid för svenska böcker är en till tre dagar. Engelska och amerikanska tar mellan tre och sex dagar. Beräknad leveranstid syns vid beställningstillfället.
Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker mot uppvisande av personlig kallelse eller faktura alternativt kvitto från webbetalningen i kombination med legitimation. Rabatten gäller för alla böcker, både svenska och utländska

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmälan

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

Stort grattis säger vi till Christer Lidén som är utsedd till Årets Kursledare 2016 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare