Tillbaka till Matlagningskurser

Nikkei matlagning - Peru & Japan

Det peruanska köket anses vara ett av de mest varierade och originella i världen tack vare dess blandning av olika matkulturer.
Inkarikets matkultur har smält samman med spanska, afrikanska, kinesiska, japanska och italienska matinfluenser och gett upphov till en matkultur från ”fyra kontinenter i ett enda land”.
Vi lagar traditionella peruanska rätter med inslag av japansk matkultur. Vi kommer gå igenom typiska råvaror och kryddor som även förstås används under matlagningen.

Innehåll
Under denna kurs kommer vi att laga enligt ”La cocina Nikkei”. Nikkeiköket är en fusion av japanska och peruanska smaker, en annorlunda gastronomisk upplevelse. Nikkeiköket är väl etablerat i Lima och i andra storstäder som New York, Barcelona och London och har nu också kommit till Sverige. En modern blandning där fisk och skaldjur ingår.

Upplägg
Kursdeltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Vi avslutar med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper
Alla är välkomna

Kursledare
Regina Rojas Tena är född i Lima men flyttade till Sverige som barn. Hon har alltid haft ett brinnande intresse för matlagning och alltid haft det peruanska köket nära till hjärtat. Hon tycker dock om att experimentera i köket för att skapa nya matupplevelser.
Regina har även gått en raw food kock grundutbildning genom Medborgarskolan ledd av Ulrika Hoffer. Hon har därefter börjat utveckla de traditionella raw foodrätterna med inslag av peruanska smaker.

Kursmaterial
Du får ett recepthäfte som innehåller de rätter vi kommer att laga. Kostnad för råvaror, recept och material ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Många andra spännande matkurser att välja mellan. Läs på Medborgarskolans hemsida.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Föreläsning med Ulrika Hoffer om hjärnvänlig kost och ett lustfyllt förhållande till mat som håller oss pigga, skärpta, smarta och på bra humör!

Anmäl dig här!