Tillbaka till Matlagningskurser

Mexikansk matlagning, vegetarisk

Lär dig om mexikansk vegetarisk mat. Guacamole, nachos, tacos med mera, allt från grunden! Vi kommer att använda traditionella mexikanska kryddor samt lära oss mer om chilins egenskaper.

Innehåll
Divya med rötterna i Indien lagar tillsammans med dig en härligt god vegetarisk middag med typiska kryddor och smaker från Mexico.

Upplägg
Deltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Ni pratar om olika råvaror och vad de används till. Flera lagar ni mat av ikväll. Kvällen avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper
Alla är välkomna.

Kursledare
Divya Jagasia är född i Bombay, uppväxt i Indien och i USA. Divya är ordförande i Baljväxtakademin. Hon är kostvetare, brinner för vegetarisk mat och lagar helst indiskt och mexikanskt.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra matlagningskurser på Medborgarskolan. Se vårt utbud på hemsidan och hitta det som passar dig.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser