Tillbaka till Matlagningskurser

Vegetariskt med indiska smaker

Med baljväxter som huvudingrediens, osten paneer och naanbröd. Med härliga kryddsättningar från norra Indien lagas flera goda rätter. Indisk mat baserad på frukt, baljväxter och grönsaker.

Innehåll
Divya Jagasia, med rötterna i Indien, planerar en god vegetarisk måltid med härlig kryddsättning från flera delar av Indien. Kryddorna vi använder är exempelvis gurkmeja, koriander, kummin, kanel, kryddnejlika, kardemumma, ingefära , vitlök och saffran.

Upplägg
Deltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Ni pratar indisk mat och lär er mycket om olika råvaror och vad de används till. Kvällen avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper
Alla är välkomna.

Kursledare
Divya Jagasia är född i Bombay, uppväxt i Indien och i USA. Hon är kostvetare, brinner för vegetarisk mat och lagar helst indiskt och mexikanskt. Divya är ordförande i Baljväxtakademin.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra matlagningskurser på Medborgarskolan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser