Tillbaka till Matlagningskurser

Vegetarisk matlagning för barn. Sportlovskurs 8-12 år

Nyfiken på mera vegetariskt? Att laga mat är roligt, och att upptäcka det vegetariska köket är en spännande resa! Under denna höstlovskurs jobbar vi med enkla recept, som ska inspirera till att laga mer vegetariskt hemma.

Innehåll
Kursen består av 2 förmiddagars matlagning, riktat till barn 9-12 år. Med många olika spännande vegetariska rätter att laga. Vi utgår från lakto-ovo vegetariska recept som passar alla.

Upplägg
Vi arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Dagen avslutas med gemensam lunch. Därefter hjälper alla till att duka av och diska. Du tar hem det som inte äts upp!

Förkunskaper
Alla nyfikna barn och ungdomar upp till 12 år är välkomna. Om allergier/intoleranser finns så anmäls detta vid anmälan.

Kursledare
Emilia Frankén – Utbildad kock och Kostekonom från Uppsala Universitet med ett brinnande intresse för vår miljö och för det vegetariska köket. Emilia jobbar som Egenföretagare och Kostekonom, och arbetar med olika uppdrag i sin vardag kring mat och måltider. Emilia har erfarenhet av att jobba som hemkunskapslärare, inom storkök och hon har specificerat sig på allergikoster/specialkostmatlagning och har goda kunskaper inom området. Besök gärna Emilias hemsida för att läsa mer om hennes företag på: www.emiliakonsult.com

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för recept och råvaror ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Emilia kommer att hålla fler kurser inom särskilt vegetarisk matlagning under hösten 2017 på Medborgarskolan, se vårt övriga kursutbud på www.medborgarskolan.se

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser