Tillbaka till Miljövetenskap

Föreläsning - Zero Waste - minska matsvinnet!

Var fjärde matkasse slängs. Det är ohållbart i längden och vi behöver vända trenden. Föreläsningen vänder sig till alla som vill lära sig ta tillvara mat, minska på onödiga förpackningar, minska matsvinnet och samtidigt laga bra, billig och god mat!

Upplägg
Föreläsning med möjlighet till frågor.

Föreläsare
Peter Streijffert är författare, vinexpert, kock och föreläsare. Han arbetar i huvudsak med föreläsningar, kurser och provningar inom mat, dryck och odling. Han bor i Hammarbyhöjden i Stockholm där han odlar på gården och bland annat driver en popup-restaurang.
Boken ”Smak: mat och vin - de bästa kombinationerna” är Peters fjärde bok. Den lev utsedd av Måltidsakademien till årets bok i sin kategori 2016. Tidigare har han gett ut Cava - Spaniens stjärna, Matduellen och Odla för köket .
Peter har tilldelats FOBOs pris för årets inspiratör inom mat och odling ”Årets Guldgrävare” 2013.

Förkunskaper
Inga förkunskaper, alla intresserade är välkomna.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Gå på någon av våra föreläsningar om djur och natur! Hund- eller kattägare, jägare eller fiskare – vi har kurser för alla möjliga inriktningar.

Djurföreläsningar

Låt löparrundorna bli lite äventyrligare i år med hjälp av karta och kompass – pröva vår nybörjarkurs i orientering. Eller följ med på vårt mikroäventyr och övernatta i skogen. Längtar du efter lugn och harmoni är skogsbad en spännande nyhet!

Läs mer om våra kurser utomhus

Ska du skaffa valp, vill lära dig mer om olika raser, om hundars skötsel, hundars beteenden eller börja spårträna med din hund? Vi har kurser, föreläsningar och utbildningar!

Hundkurser

Med ett presentkort från Medborgarskolan kan mottagaren själv välja och vraka från vårt breda utbud av kurser och föreläsningar.

Ge bort ett presentkort