Tillbaka till Botanik

Svampkurs

Här får ni en svampkurs med både teori och praktik som avslutas med att vi äter en god svampmaträtt tillsammans.

UPPLÄGG
Svampkursen startar på fredag 8 september kl 17-20 i Medborgarskolans lokaler på Östra rådhusgatan 2 i Umeå. Här går vi igenom hantering av svampar, vad man ska tänka på vid plockning, några vanliga matsvampar och giftsvampar.
Samåkning sker inom gruppen på lördag 9 september kl 10-15. Vi åker ut i skogen och plockar svamp. Beroende på tillgång av svamp så kan det bli flera ställen som vi besöker. Vi avslutar dagen med att tillaga några enkla svamprätter tillsammans antingen ute i skogen eller om vädret inte är på topp i Medborgarskolans lokaler.
Ta med kläder och skor som är lämpliga för skogen. Korg eller papperspåse att lägga svampen i. Vi går igenom de fynd vi gör och kursledaren beskriver de arter som vi hittar.

FÖRKUNSKAPER
Kursen kräver inga förkunskaper

BRA ATT VETA
Deltagarna tar med lunch och fika.

KURSLEDARE
Sandra Holmblad har arbetat med att hålla kurser, exkursioner, föreläsningar m m inom svampområdet i 7 år. Är utbildad biolog vid Umeå universitet och även utbildad svampkonsulent. De senaste 7 åren har Sandra dessutom varit en av de ansvariga för att utbilda nya svampkonsulenter i Sverige. Är även vice ordförande i Svampkonsulenternas riksförbund.

Anmälan

Kom och lyssna på föreläsningar under hösten.

Läs mer här

Det finns en rad förmåner och möjligheter på Medborgarskolan för medlemmar i Aktiva Seniorer. Läs mer här

Aktiva Seniorers hemsida

Spökvandringar och andra hemskheter erbjuds i samarbete med Hemsökta i Umeå.

www.hemsokta.nu

Guidade turer och mycket andra aktiviteter på Olofsfors bruk i sommar!

Läs mer här