Tillbaka till Teckning

Teckna porträtt

I den här kursen får du genom att lära dig grunderna i porträtteckning inspiration och idéer till att utveckla din egen stil som tecknare.

Innehåll och mål
Här tecknar du porträtt efter en genomgång av ansiktets proportioner och detaljer. Vi tittar även på hela kroppens proportioner och rörelser. Du lär dig allmänna knep och olika sätt att teckna och diskuterar andra konstnärers porträtteckningar. Övningarna handlar om att prova på bland annat perspektiv, ljus, volym, komposition och skugga och att ge dig kännedom om teknikens möjligheter och lämpliga material för teckning och porträtt.


Upplägg
Tecknandet varvas löpande med teori och demonstrationer. Du kommer även att få individuell handledning.

Förkunskaper
Du behöver inte ha några förkunskaper. Kursen vänder sig till nybörjare och till dig som har tecknat tidigare.
Undervisningen anpassas utifrån deltagarnas kunskapsnivå.

Kursledare
Eliana Borozanov är konstnär och pedagog med en bakgrund som kostymtecknare och scenograf. Eliana har lång pedagogisk erfarenhet.

Kursmaterial
Material ingår inte i kursavgiften. Du behöver bland annat skissblock, blyertspenna samt radergummi. Läraren går igenom övrigt material.

Utvecklingsmöjligheter
Kursen är en utmärkt grund för fortsatt konstnärligt skapande av alla slag. Medborgarskolan erbjuder t.ex. målerikurser i akvarell, olja eller akryl. Du kan även välja en fortsättningskurs i Alla kan teckna.

Bra att veta

Konstnärernas inköpscentral, Fiskargatan 1 vid Mosebacke torg, är numera öppen för alla.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan