Tillbaka till Måleri

Träådring och marmorering

  • Öva upp ditt färgsinne
  • Använd din kreativitet
  • Bli inspirerad

Allmogens kreativa och enkla sätt att måla möbler och föremål.

Träådring och marmorering med dekorativt förenklade tekniker användbara på både trärena material och tidigare målade material,
t ex dagens secondhandföremål och möbler som kanske varit på vippen att hamna på tippen.

Innehåll och mål
Du får prova på allmogemåleriets enkla dekorativa ådrings- och marmoreringstekniker s. k. ”drickamålning”, målning med svagdrickalasyr och jordfärg.
Övningarna sker på färdiggrundade kartongark som du samlar som dina arbetsprover i en målarmapp, att ha som förlagor efter avslutad kurs.
Du får en inblick i de torra färgpigmentens olika egenskaper och kunskap om bindemedel t.ex. filmjölk, svagdricka, samt de penslar och redskap du kan använda för detta måleri.


Upplägg
Efter en teoretiskt uppstart och demonstration av enkla tekniker startar det praktiska arbetet.
Dagen ägnas åt att, helt prestationslöst och utan krav, leka fram de genialt enkla teknikerna både på provbitar av trärent underlag och kartongark. Du skapar
överraskande effekter med enkla verktyg och miljövänliga material. Inga lösningsmedel används.
Du lär känna material och verktyg och övar teknikerna på kartong och slutligen på återbruksmaterial som kursledaren håller med.

Förkunskaper
Den här kursen vänder sig till dig som är nybörjare, men även den som målat tidigare och är nyfiken på dessa tekniker, eller för den som vill öva vidare.


Kursledare
Åse Larsjos har varit yrkesverksam som dekorationsmålare och kursledare sedan 1995 med inriktning på allmogemåleri både traditionellt och nyskapande. Läs mer på www.larsjos.se


Kursmaterial
I kursavgiften ingår allt material, redskap och färger, kartongark m.m. Inga lösningsmedel används.

Utvecklingsmöjligheter
Du kan med fördel gå kursen flera gånger (Läs mer under förkunskaper) och utöver det rekommenderar vi Kurbits på trä - dekorativt dalamåleri.

Bra att veta
Vattenbaserad grundfärg används, i övrigt inga lösningsmedelsburna produkter.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan