Tillbaka till Illustration, reklam, grafisk formgivning och foto

Botanisk illustration

Innehåll och mål
Kursen i Botanisk Illustration ger en introduktion till hur man kan illustrera växter på olika sätt. Vi studerar växternas uppbyggnad och utseende. Utifrån praktiska övningar lär du dig se växterna på ett nytt sätt och översätta dina iakttagelser till ett eget bildspråk. Vi går igenom olika rittekniker, bildkomposition och tillvägagångssätt. Målet är att utveckla ditt seendet, dina idéer och tekniker.

Upplägg
Kursen utgår från olika teman där vi studerar olika växter, och material från naturen. Vid varje tematillfälle använder vi oss av olika tekniker för att skapa illustrationer. Under arbetets gång går vi igenom viktiga komponenter i bildens uppbyggnad.

Förkunskaper
Den här kursen vänder sig till dig som är nybörjare, eller vill fortsätta och utveckla dina kunskaper inom illustration och med inriktning mot växter. Kursen utgår från din nivå och inga särskilda förkunskaper krävs.

Kursledare
Anneli Frisk är verksam illustratör och faktatecknare. Hon har studerat illustration vid Mälardalens högskola, konst på Gotlands konstskola och har en magisterexamen med inriktning mot bildteori från Linköpings universitet.

Kursmaterial
Till första kurstillfället medtages blyertspennor med olika hårdhet och fineliners i olika tjocklekar samt skissblock i A3-format. Akvarellfärger, akvarellblock är valfritt. Vi kommer att gå igenom materialval tillsammans.

Utvecklingsmöjligheter
Alla kurser inom teckning och målning som hjälper dig att utveckla ditt personliga uttryck.


Bra att veta
Konstnärernas inköpscentral, Fiskargatan 1 vid Mosebacke torg, är numera öppen för alla.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Formge och tillverka dina egna smycken! Kursen är öppen för nybörjare och de som har tidigare kunskaper.

Se kommande kursstarter

Lär dig gör Pop-up böcker!
Du lär dig omvandla papper i ett två-dimensionellt format till ett tredimensionellt objekt

Anmäl dig här!

Skapa kontrastrika teckningar med den intressanta trycktekniken litografi.

Se kommande kursstarter

Att skapa förmål och konstverk i lera är ett av de äldsta uttrycken för mänsklig skaparglädje. Släpp loss fantasin och skaparlusten och forma underbara saker av lera.