Tillbaka till Keramik

Keramik - Fattigmanslitografi - enkel tryckteknik på lera

En enkel och effektiv tryckteknik på lera som påminner om screentryck i slutresultatet. Tekniken passar på de flesta former.

Innehåll och mål
Du lär dig att göra mallar utifrån egna bilder, blanda tryckfärg och olika tekniker att överföra dessa på lera. Vi arbetar i stengods och pappersporslinslera.
Kursen passar alla kunskapsnivåer, såväl nybörjare som erfarna keramiker. Du kan anpassa din ambitionsnivå efter din förmåga, tekniken kan göras hur enkel eller ellaborerad som helst. Trycken blir distinkta och kan användas på relativt detaljerade bilder. Även flerfärgstryck är möjligt, tänk Andy Warhols Marilyn-bilder.

Upplägg
Teoretiska genomgångar varvas med praktiska uppgifter där du får individuell handledning på din nivå.
Vi håller till i Medborgarskolans lokaler ett stenkast från Odenplan.
OBSERVERA att kursen går fredag 17.00-20.00 och lördag-söndag kl 10.00-17.00

Förkunskaper
Den här kursen vänder sig till dig som är både nybörjare och fortsättare och professionella keramiker.

Kursledare
Victoria Pamlényi är keramiker och kursledare som har haft utställningar med sina retrofuturistiska alster i såväl Sverige, Tyskland som USA med egen verkstad och ateljé i västra Värmland.
Se hennes verk på Instagram #claytasticvictoria eller följ hennes interaktiva livesändningar från olika verkstäder och konstutställningar via appen Periscope (eller på periscope.tv/Claytastic_Victoria i en webbläsare) från Sverige och Los Angeles i USA där hon inhämtar mycket av sin inspiration. På Periscope heter hon Claytastic_Victoria

Kursmaterial
Vi arbetar med stengodslera och pappersporslinslera som efter bränning och glasering tål maskindisk, ugnstemperatur och att ställas i frysen. I kursavgiften ingår 2 kg stengodslera och 1 kg pappersporslinslera, tryckfärger och ett kompendium om trycktekniken.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan